In English

Tietokirjailijapalkinnot Karo Hämäläiselle ja Kaisa Isotalolle

Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämät tietokirjailijapalkinnot myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta.

Otteet perusteluista

Karo Hämäläinen on monipuolinen kirjoittamisen ammattilainen. Hän on työskennellyt muun muassa Arvopaperi-lehden toimituspäällikkönä ja kirjallisuuskritiikin verkkolehden Kiiltomadon päätoimittajana. Tällä hetkellä hän toimii kirjallisuuslehti Parnasson vastaavana tuottajana sekä vapaana kirjailijana ja toimittajana.

Hämäläisen laaja kirjallinen tuotanto pitää sisällään niin lastenkirjoja, romaaneja kuin tietokirjoja. Tietokirjallisessa tuotannossaan Hämäläinen on perehtynyt muun muassa sijoittamiseen ja urheiluun. Uusin aluevaltaus on elämäkerrat, joista tänä syksynä on ilmestynyt yhdessä Alexander Stubbin kanssa kirjoitettu myynti- ja arvostelumenestys Alex (2017).

Karo Hämäläinen (s. 1976) on kirjailija, toimittaja ja Parnasson vastaava tuottaja, joka asuu Helsingissä.

Kaisa Isotalo on ollut yksi legendaarisen Kotiruoka-kirjan tekijöistä ja toimittajista 1980-luvun jälkipuoliskolta saakka. Kirjaa on uudistettu perinpohjaisesti useampia kertoja. Teoksesta otettiin 93. painos vuonna 2015. Tässä uusimmassa painoksessa ovat edelleen mukana suomalaisen ruoan ikisuosikit. Toisaalta kirja vastaa myös uusimpiin muutoksiin, joita suomalaisten kotien nopeasti muuttuvassa ruokahuollossa on tapahtunut.

Vuonna 2017 Isotalo julkaisi yhdessä Raija Kuittisen kanssa hyvän vastaanoton saaneen kirjan Suomalainen kotiruoka. He ovat kokeilleet kaikki teoksen 200 reseptiä kotikeittiössään. Isotalo on tehnyt myös keittokirjoja lapsille sekä kotitalouden oppikirjoja. Isotalo on väitellyt tohtoriksi vuonna 2014 rehtoreiden vaikeiksi kokemista johtamiskokemuksista. Isotalon vahva ammatillinen osaaminen näkyy kaikessa hänen tekemisessään.

Kotitalousopettaja ja johdon työnohjaaja Kaisa Isotalo (s. 1959) työskentelee Seinäjoen lyseon rehtorina ja asuu Seinäjoella.

Palkinnot jaettiin Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 28.10. Tietokirjailijapalkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa.

Arkisto