In English

Reetta Niemelälle Suomen tietokirjailijat ry:n lasten ja nuorten Tietopöllö-palkinto

​Suomen tietokirjailijat ry:n lasten ja nuorten tietokirjapalkinto Tietopöllö myönnettiin  tietokirjailija Reetta Niemelälle. Palkinto on suuruudeltaan 8 000 euroa.

Tietopöllö myönnetään tietokirjailijalle tai tietokirjailijaryhmälle, joka on julkaissut ansiokkaasti lapsille ja nuorille tarkoitettuja tietoteoksia. Palkinto voidaan myöntää myös erityisen ansiokkaalle ajankohtaiselle tieto- tai oppiteokselle tai tietoteossarjalle. Tietopöllö-palkintoa on jaettu vuodesta 1999, ja se rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Ote perusteluista

Reetta Niemelä on kirjoittanut useita luontoa, kansanperinnettä ja eläinten kanssa toimimista käsitteleviä lasten tietokirjoja. Reetta Niemelän laajan tuotannon taustalla on vankkaa perehtymistä ekologiaan, kansatieteeseen ja eettiseen eläinkoulutukseen sekä kokemusta muun muassa toimittajana, opettajana, museo-oppaana ja puutarhurina.

Reetta Niemelän tietokirjoista välittyy humaanilla ja lämpimällä tavalla voimakas luonnonkokemisen tunnelma. Hän kuvaa arvostavasti ympäristöä, jossa ihmisen vaikutus on koko ajan näkyvillä. Painokas sanoma tulee tyrkyttämättä perille: luonto kaikkineen on arvokas, ja sitä kannattaa vaalia ja rakastaa.

Arkisto