In English

Raija Oranen Otavan kirjailijaksi

Kirjailija Raija Oranen ja Kustannusosakeyhtiö Otava ovat tehneet sopimuksen Orasen seuraavan teoksen kustantamisesta.

Elokuussa 2018 ilmestyvä romaani Marsalkan ruusu sijoittuu marsalkka Mannerheimin viimeisiin vuosiin ja on itsenäistä jatkoa Orasen kiitetylle romaanille Metsästäjän sydän (2010).

Mannerheim on vielä Suomen presidentti mutta oleskelee huonon terveytensä vuoksi Portugalissa, tuntemattomana ja yksinäisenä, vain lääkäri ja adjutantti seuranaan. Vanha marsalkka suunnittelee muistelmiensa kirjoittamista ja muistelee menneitä, sekä voittojaan että tappioitaan.

Muistot Suomen historiasta palaavat elävinä mieleen, samoin henkilökohtaiset onnenhetket, onhan Mannerheim naistenmies, jonka kovan ja siloisen kuoren alla sykkii romanttinen sydän. Ja vielä kerran vanha marsalkka saa kokea lemmenliekin leimahduksen.

”Otava on suuri ja perinteikäs kustantaja, jonka resurssit ovat hyvät sekä kirjoittamisen että markkinoinnin kannalta. Olen iloinen sinne siirtymisestäni, varsinkin kun talossa on ennestään tuttuja ihmisiä. Paula Pesonen, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä vuodesta 1994 asti, jatkaa kirjojeni toimittajana, niin ettei varsinainen kirjoittamisprosessi miksikään muutu”, Oranen sanoo.

”Huikean monipuolinen Raija Oranen on maamme rakastetuimpia ja tunnetuimpia kirjailijoita. Aivan erityisesti hänet tunnetaan verevänä historian kuvaajana, jonka kyky eläytyä henkilöihinsä ja aikakauteen on ilmiömäinen. Hän kuvaa historiallisia tapahtumia sekä laajasti että arjen pienten yksityiskohtien kautta, niin että puhtaiden lakanoiden tai mehevän paistin tuoksu tuntuu lukijan sieraimissa asti. Iloitsemme suuresti yhteistyön alkamisesta hänen kanssaan”, sanoo Kustannusosakeyhtiö Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper.

Orasen viimeisin teos, Pietari Brahesta kertova romaani Kreivin aikaan, ilmestyi heinäkuussa Kustannusosakeyhtiö Teoksen julkaisemana ja on saanut erinomaisen vastaanoton.

Arkisto