In English

Otava yhteistyöhön Rights & Brandsin kanssa

Kustannusosakeyhtiö Otavasta vähemmistöosakas ruotsalaisessa Rights & Brands Licensing AB:ssa.Rights&Brands perustettiin keväällä 2016 ja se toimii läheisessä yhteistyössä osakkaidensa Moomin Charactersin ja Bulls Licensingin kanssa. Tove Janssonin Muumien oikeuksien myynnistä lähtenyt liiketoiminta on laajentunut menestyksekkääksi kirjallisuuden ja lisensoinnin agentuuritoiminnaksi, jonka tavoitteena on edesauttaa pohjoismaisten oikeuksien pääsyä kansainvälisille markkinoille.

Vuonna 1890 perustettu Kustannusosakeyhtiö Otava on suurin kirjakustantaja Suomessa. Otava Group Agency on menestyksekkäästi myynyt Otavan ja Liken kirjailijoiden – kuten Mauri Kunnas, Aino Havukainen, Sami Toivonen, Siri Kolu, Riikka Pulkkinen, Kati Hiekkapelto – ulkomaisia kustannusoikeuksia maailmalle. Järjestelyn myötä Otava Group Agencyn liiketoiminta ja henkilökunta on liikkeenluovutuksella siirretty R&B:lle.

Järjestelyn yhteydessä Mauri Kunnas, yksi kaikkien aikojen kansainvälisesti tunnetuimmista ja käännetyimmistä suomalaisista kirjailijoista, on sopinut siirtävänsä edustuksensa ulkomaisten kustannusoikeuksien ja lisensoinnin osalta R&B:lle.

”Suomalainen kirjallisuus elää voimakkaampana ja moniäänisempänä kuin koskaan, ja haluamme ottaa kaikki keinot ja kanavat käyttöön kirjailijoidemme tuotannon viemiseksi maailmalle. Yhteistyössä R&B:n kanssa pystymme luomaan uuden ajan huippuagentuurin, jonka toiminnassa yhdistyvät mahtavat kansainväliset verkostot, myynnin ammattitaito ja kirjalliset arvot”, sanoo Otavan kustannusjohtaja Minna Castrén.

”Otavan moderni liiketoimintalähtöisyys, vahva toimintaketju ja kulttuuriarvot tekevät Otavasta täydellisen kumppanin R&B:lle”, sanoo Margareta Steinsvik, R&B:n hallituksen puheenjohtaja.

”Muumi-brändiä on myyty kansainvälisesti yli 60 vuotta. Olen iloinen saadessamme mahdollisuuden laajentaa edustustarjontaamme muihin suomalaisiin kirjailijoihin ja brändeihin”, sanoo Sophia Jansson, Moomin Charactersin hallituksen puheenjohtaja. ”Tänään olemme erityisen iloisia saadessamme toivottaa Mauri Kunnaksen tervetulleeksi R&B:n kansainvälisesti edustamien kirjailijoiden perheeseen.”

Lisätietoja:

Margareta Steinsvik, Chairman of the Board
R & B Licensing AB
+46 70 885 57 86 margareta@bulls.se

Minna Castrén, kustannusjohtaja
Kustannusosakeyhtiö Otava
+358 50 528 6718 minna.castren@otava.fi

Roleff Kråkström, CEO
Moomin Characters Oy Ltd
+358 400 549 692 roleff.krakstrom@moomin.com

 

Arkisto