In English

Oppikirjailijapalkinto Inkeri Hellströmille

Suomen tietokirjailijat ry:n Oppikirjailijapalkinnot myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppiteostuotannosta.

Palkintoperustelut

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori lnkeri Hellström on pitkän linjan äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaalien tekijä. Hän on ennen kaikkea pedagogi. Miten asiat opetetaan eri-ikäisille oppijoille? Miten kokonaisuus paloitellaan sopiviksi annoksiksi, ja millaisella kielellä se tarjoillaan heille?

lnkeri Hellström on innovatiivinen erilaisten harjoitusten, projektien ja tehtävätyyppien kehittäjä. Hänen laatimiaan tehtäviä voi luonnehtia oivaltaviksi ja koukuttaviksi, usein myös hauskoiksi. Opettajankouluttajana ja oppikirjailijana Hellström on kantanut jo vuosikymmeniä vastuuta siitä, että tulevatkin sukupolvet arvostavat ja vaalivat äidinkieltään globalisoituvassa maailmassa.

lnkeri Hellström osallistui 1900-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa yläkoulun Aleksis-kirjasarjan ideointiin, tekemiseen ja edelleen kehittämiseen. Kirjasarja oli kymmenen vuotta yläkoulun äidinkielen ja kirjallisuuden valtasarja. 2010-luvulla hän on ollut rakentamassa lukion Särmä-tuoteperhettä, josta on tullut niin ikään lukion käytetyin äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjasarja. Sen avulla suurin osa Suomen abiturienteista tälläkin hetkellä valmistautuu äidinkielen ylioppilaskokeeseen.

Oppikirjailijapalkinnot jaettiin Educa-messuilla 28.1.2017. Palkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa ja ne rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Arkisto