In English

Menestyskirjailija Arundhati Roy vierailee Suomessa syyskuussa

Maailmankuulu kirjailija ja kansalaisaktivisti Arundhati Roy vierailee Suomessa 25.−26. syyskuuta kertomassa maailmalla loistavan vastaanoton saaneesta Äärimmäisen onnen ministeriö -romaanistaan.

Romaani on pysytellyt Britannian top ten –listoilla ilmestymisestään, kesäkuun alusta asti. Kirjaa on Britanniassa myyty tähän mennessä reilut 100.000 kappaletta, Yhdysvalloissa 60.000 kappaletta ja Italiassakin siitä on otettu neljä painosta, joiden yhteismäärä on 50.000 kappaletta. Romaanin oikeudet on myyty kaikkiaan 34 maahan. Loistavat kritiikit saanut teos on myös noussut Booker-palkintoehdokkaiden pitkälle listalle.

Äärimmäisen onnen ministeriö on unohtumaton rakkautarina ja ärhäkkä kannanotto. Sen kerronnassa vuorottelevat huudot ja kuiskaukset, kyyneleet ja nauru. Sen sankarit ovat maailman särkemiä, toivon ja rakkauden ehjäksi tekemiä, hauraita mutta periksiantamattomia. Romaanin on suomentanut Hanna Tarkka.

Arundhati Roy (s.1959) nousi maailmanmaineeseen esikoisromaanillaan Joutavuuksien jumala (1997). Teos käännettiin kymmenille kielille ja palkittiin Booker-palkinnolla.  Roy tunnetaan myös kansalaisaktivistina ja esseistinä, joka taistelee tekstein ja teoin Intian yhteiskunnallisia epäkohtia vastaan. Hän asuu Delhissä.

 

Arkisto