In English

Mauri Kunnas rikkoo ennätyksiä

Mauri Kunnas rikkoo ennätyksiä

 

Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia nousi juuri päättyneiden Helsingin Kirjamessujen ylivoimaisesti suurimmaksi menestysteokseksi ja messujen kaikkien aikojen myydyimmäksi kirjaksi. Neljässä päivässä Koiramäen Suomen historiaa myytiin messuilla yli 5000 kpl. Kunnas keräsi myös messujen pisimmät signeerausjonot.

 

Kunnas signeerasi Koiramäen Suomen historiaa Helsingin Kirjamessuilla yhteensä huikeat seitsemän tuntia kolmena eri päivänä. Poikkeuksellista asiassa on myös se, että nimikirjoituksen lisäksi Kunnas piirtää jokaiseen kirjaan veikeän kuvan. Tällä tekniikalla signeeraukseen kului keskimäärin 55 sekuntia per kirja. Jos kaikki Kunnaksen kirjan ostaneet ihmiset olisivat saaneet kirjaansa signeerauksen, siihen olisi kulunut kymmenen työpäivää (tällä keskinopeudella, ilman ruokataukoja). Ympäri messukeskusta luikerrelleissa Kunnaksen signeerausjonoissa innokkaimmat fanit jonottivat jopa kaksi tuntia, ja joillakin jonottajilla oli ostoksenaan jopa kuusi kappaletta Koiramäen Suomen historiaa. Tunnelma pysyi pitkästä odotuksesta huolimatta hyvänä, ja jonossa kävi iloinen puheensorina kun ihmiset puhuivat omista ja lastensa lempikirjoista Kunnaksen laajassa tuotannossa. Jonottajista huolehdittiin myös pitämällä heidän verensokeriaan yllä: kirjamessuilla tähän tarkoitukseen kului yhteensä kolme tukkupakkausta Fazerin sininen-suklaakonvehteja. Taiteilijalta kului seitsemän tussia signeerausten ja piirrosten tekoon.

 

Jonoissa moni ilmaisi huolensa mestarin jaksamisesta ja urakoinnin aiheuttamasta jännetuppitulehdusriskistä. Kunnas lähetti maanantaiaamuna faneilleen rauhoittavia terveisiä: hän voi oikein hyvin ja suunnittelee uusia tapaamisia lukijoidensa kanssa kirjakaupoissa joulun alla.

 

Syyskuussa julkaistua Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historiaa on jo nyt painettu yli 100 000 kappaletta ja siitä on tulossa itsenäisyyden juhlavuoden jättimenestys.

Koiramäen Suomen historia kuvaa kunnasmaisen hauskalla otteella maamme vaiheita Mikael Agricolan ajoista Suomen sotaan. Riemukas teos herättää kaikenikäisten lukijoiden innostuksen historian ja oman suvun menneisyyden tutkimiseen. Kirja ilmestyy myös ruotsiksi ensi keväänä Förlagetin kustantamana.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Kaisu-Maria Toiskallio

kaisu-maria.toiskallio@otava.fi

puh. 050 310 30 24

Lehdistökuvat: http://mediapankki.otava.fi/

Arkisto