In English

Mari Kujanpään Emman salainen toive on Lasten LukuVarkaus -palkintoehdokas

”Lapsuudesta ja aikuisuudesta kiehtovasti kertova surumielisen valoisa kirja jättää lukijalle kauniin tunteen.”

 Perustelut

”Kirjan päähenkilö Emma on kovia kokenut tyttö, joka sijoitetaan isovanhempiensa luokse. Emma tulee ystävällisille vanhuksille yllätyksenä, sillä he eivät tienneet hänestä. Mummin ja ukin naapurissa asuvasta ”täydellisestä” perheestä tulee Emman haaveiden kohde. Hän ystävystyy naapurin kahden tytön kanssa, vaikka kaikki ei mene niin kuin hän itse haluaisi.

Tarina on hyvin valoisa kertomus surullisista ja vaikeistakin nykymaailman kysymyksistä kuten huumeista, ystävyydestä tai sen puutteesta, maallisesta mammonasta ja rakkaudesta. Kirjan Emma saa toisen mahdollisuuden elää uutta elämää. Emma toivoo samanlaista elämää kuin naapurin tytöillä, jotka taas hiukan kadehtivat Emman ”kivaa” elämää. Salaisia toiveita päähenkilöllä on monia, mutta yksi niistä on luistelemisharrastus. Lapsuudesta ja aikuisuudesta kiehtovasti kertova surumielisen valoisa kirja jättää lukijalle kauniin tunteen.”

Voittajan valitsee ehdokkaiden joukosta kuusihenkinen lapsiraati. LukuVarkaus palkinnon voittajakirja julkistetaan 14.6.2017 Vekara-Varkaus festivaaliviikolla.

Arkisto