In English

Koodauslähettiläs Linda Liukkaan uudessa kirjassa seikkaillaan internetissä

Palkitun lastenkirjailijan ja digivalmiuksien kehittäjän Linda Liukkaan kolmannessa Hello Ruby –kirjassa lähdetään löytöretkelle internetiin. Satua ja harjoituksia yhdistävä kirja puhuttelee tämän päivän lapsia, joille internet on arkipäivää.

Hello Ruby – Löytöretkellä internetissä ilmestyy 17. elokuuta suomenkielisenä laitoksena ensimmäisenä maailmassa. Se julkaistaan myös Hollannissa, Japanissa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Kirja on kolmas osa sarjaa, jonka kaksi aiempaa osaa käsittelevät ohjelmoinnillista ajattelua ja sitä, miten tietokoneet toimivat. Kirjasarjan oikeudet on myyty 22 kielialueelle.

Hello Rubyn uudenlainen tapa lähestyä teknologiakasvatusta on herättänyt ihastusta erityisesti Aasiassa. Keväällä 2017 Hello Rubyn opetusfilosofia voitti Kiinan suurimman muotoilupalkinnon, DIA Design Awardin jonka arvo on 130 000 euroa. Kirjan japaninkielinen painos oli viikon ajan maan myydyin lastenkirja Amazonissa ja Rakutenissa.

Hello Ruby on ollut erityisesti opettajien suosikki ja sen ympärille on rakennettu monipuolisia opetussuunnitelmia. Linda Liukas on työskennellyt yhdessä New Yorkin Department of Educationin kanssa luodakseen Hello Rubyn opetusfilosofian ympärille opettajankoulutusohjelman. Uuden OPS:in myötä myös Suomessa on syksystä 2016 alkaen opetettu ohjelmointia ja ohjelmoinnillista ajattelua kaikille lapsille ensimmäisestä luokasta lähtien.

Kevään 2017 Linda vietti TED-konferenssin residenssiohjelmassa New Yorkissa ensimmäisenä suomalaisena ohjelman historiassa.  Lindan CERN:issä pitämää TED puhetta lapsista ja teknologiasta on katsottu 1,5 miljoonaa kertaa.

www.helloruby.com/fi

https://www.facebook.com/helloruby

Arkisto