In English

Jari Kurri kertoo suomalaisen jääkiekkoilun tarinan

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee ensi lokakuussa teoksen Jari Kurri – sata tarinaa jääkiekosta. Jari Kurrin yhteistyössä Ari Mennanderin kanssa kirjoittama teos on läpileikkaus suomalaisen jääkiekkoilun historiasta. Samalla kirja on Kurrin silminnäkijäkuvaus ammattilaiskiekkoilun arjesta ja juhlasta.

Kirja kertoo suomalaisen jääkiekkoilun keskeisimmät tarinat ja kuvaa, kuinka jääkiekkoilusta kehittyi satavuotiaan tasavallan ylivoimaisesti suosituin urheilulaji.

”Kuvaamme jääkiekkoilun kehitystä ja lajin huikeimpia hetkiä. Mukana on myös aivan uusia tarinoita, jotka ovat olleet aikaisemmin vain pienen sisäpiirin tiedossa”, Kurri paljastaa.

Kun Jari Kurri syntyi vuonna 1960, Suomessa ei ollut yhtään jäähallia ja nyt niitä on yli 200. Kurri oli pelaajana pioneeri ja ensimmäinen suomalainen Stanley Cupin voittaja. Pelaajauransa jälkeen hän on toiminut Leijonien valmentajana ja managerina sekä Kansainvälisen olympiakomitean jäsenenä, Jokerien managerina ja KHL:n hallituksessa.

Kirjan toisena tekijänä on tietokirjailija Ari Mennander, joka on kirjoittanut muun muassa Jari Kurrin (1997) ja Teemu Selänteen (2014) elämäkerrat.

”Jarin elämäkerta julkaistiin 20 vuotta sitten. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, ja Jari on ollut koko ajan suomalaisen ja kansainvälisen kiekkoilun ytimessä. Kirjaan tulee paljon ennen julkaisematonta sisältöä”, Mennander sanoo.

Lisätietoja: Kustannusosakeyhtiö Otava, Kirsi Tähjänjoki 040 72 55 374 kirsi.tahjanjoki@otava.fi

Kustannusosakeyhtiö Otava on johtava yleisen kirjallisuuden ja oppimateriaalien kustantaja Suomessa. Olemme osa Otava-konsernia, jonka liiketoiminta-alueita ovat kirjat, kauppa, lehdet ja uudet liiketoiminnot.

 

Arkisto