In English

Alexander Stubbin ja Karo Hämäläisen kirjoittamasta Alex-kirjasta jo kolmas painos!

Alexander Stubbin ja Karo Hämäläisen kirjoittaman Alex-kirjan myynti käy kuumana. Kirjan ilmestymisestä on vasta vähän yli viikko, ja siitä otetaan jo kolmas painos. Näin kova myyntitahti poliitikon elämäkerran yhteydessä on poikkeuksellista.

”On todella hienoa, että nykypoliitikon elämäkerta kiinnostaa lukijoita näin harvinaisen laajasti. Se kertoo siitä, että Alex on ollut aivan poikkeuksellinen ilmiö suomalaisessa politiikassa. Hänen tarinansa on kiehtonut ihmisiä, mutta vasta nyt kirjan ilmestymisen myötä heille on tarjoutunut todellinen mahdollisuus kurkistaa Alexin maailmaan”, arvioi Otavan kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa.

”Jännitin kirjan julkistamista suunnattomasti, sen verran henkilökohtaisesta tarinasta on kyse. Olen äärettömän iloinen sen saamasta vastaanotosta. Myönteistä palautetta on tullut valtavasti. Ei elämäkerrassa kannata silotella mitään. Kertoo vaan miltä asiat tuntuivat. Nyt tuntuu hyvältä”, kertoo Alexander Stubb.

 

Alexander Stubb on yksi sukupolvensa valovoimaisimmista poliitikoista. Tässä henkilökohtaisessa kirjassaan hän kertoo – itseään säästelemättä – miltä tuntuu varttua kansainvälisen sporttiperheen rasavillistä pojasta Suomen pääministeriksi. Alex vie lukijansa maailmanpolitiikan kulisseista hikisten urheilukilpailujen tuskanhetkiin sekä kotimaisen politiikan kiivaisiin vääntöihin. Pääministerinä toimiessaan hän kokee politiikan armottomat paineet. Matkalla tavataan 2000-luvun merkittävimpiä päättäjiä ja kansainvälisiä vaikuttajia.

Karo Hämäläinen (s. 1976) on palkittu kirjailija ja toimittaja. Hän on julkaissut niin romaaneja, tietokirjoja kuin lastenkirjojakin. Hämäläisen viimeisimmät julkaistut teokset ovat Laatuguru (2017), Sijoita kuin guru (2016, yhdessä Jukka Oksaharjun kanssa) sekä Yksin – Romaani Paavo Nurmesta (2015

Alexander Stubb (s. 1968) toimi ulkoministerinä, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä, pääministerinä ja valtiovarainministerinä vuosina 2008–2016. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori (PhD) London School of Economicsista. Nykyisin hän toimii Euroopan investointipankin varapääjohtajana ja Crisis Management Initiative -järjestön hallituksen puheenjohtajana. Hän on kirjoittanut tai toimittanut 18 kirjaa. Stubb asuu Espoossa vaimonsa Suzannen ja kahden lapsensa kanssa.

Lisätietoja: Kustannusosakeyhtiö Otava, Kirsi Tähjänjoki 040 72 55 374 kirsi.tahjanjoki@otava.fi

Kustannusosakeyhtiö Otava on johtava yleisen kirjallisuuden ja oppimateriaalien kustantaja Suomessa. Olemme osa Otava-konsernia, jonka liiketoiminta-alueita ovat kirjat, kauppa, lehdet ja uudet liiketoiminnot.

 

 

Arkisto