In English

Vesa Sirénin Suomalaiset kapellimestarit valloittaa Saksan Suomen itsenäisyyden juhlavuonna

Vesa Sirénin vuonna 2010 Tieto-Finlandia –palkinnon voittanut Suomalaiset kapellimestarit – Sibeliuksesta Saloseen, Kajanuksesta Franckiin ilmestyy saksaksi vuonna 2017.

Saksannoksen julkaiseminen ja siihen liittyvä markkinointi on poikkeuksellinen panostus suomalaisen musiikkikulttuurin tunnetuksi tekemiseen saksankielisessä maailmassa.

Saksalainen kustantamo Scoventa julkaisee teoksen Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi ja rakentaa näyttävän kampanjan, jossa kirjaa tarjotaan ennakkoon yrityksille ja kulttuuri-instituutioille.

Tilauksen voi tehdä mm. kirjalle avattujen saksan- ja englanninkielisten verkkosivujen kautta. Scoventa suunnittelee myös kirjan esittelyä ja myyntiä juhlavuoden musiikkitapahtumien yhteydessä Saksassa.

”Tämä kokonaisvaltainen ja upea perusteos on välttämätön kaikille klassisen musiikin ystäville ja ammattilaisille. Kirja on myös erittäin mukaansatempaavaa luettavaa. Olemme vakuuttuneita, että kirjalla tulee olemaan suuri vaikutus musiikkipiireihin ja se tulee myös toimimaan suomalaisen kulttuurin sanansaattajana Saksassa”, sanoo Scoventan kustantaja Sonja Hintermeier.

Vesa Sirén (s. 1967) on tietokirjailija ja Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja. Sirén tunnetaan intohimoisena sibeliaanina, ja hänen muita teoksiaan ovat mm. Aina poltti sikaria – Jean Sibelius aikalaisten silmin (2000, uusittu laitos 2012) sekä uusia Sibelius-löytöjä sekä levy- ja kirjasuosituksia sisältävä Kohtalona Sibelius (2015). Teoksen ovat kääntäneet Roman Schatz ja Benjamin Schweitzer ja saksankielisen laitoksen toimittaa Felicia Englmann. Käännöstä ovat tukeneet Aue-säätiö ja Otavan Kirjasäätiö.

Arkisto