In English

Uuden kirjallisuuden areena Granta on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan

granta-7_koti

Suomen Grantan kotia käsittelevän numeron ilmestyessä Euroopassa etsitään ratkaisuja pakolaiskriisiin, jota vasten numero väistämättä asettuu. Kodin merkityksestä on tärkeää puhua, kun moni on kotia vailla. Mitä koti meille merkitsee? Entä jos kotia ei ole, tai jos kotoa täytyy paeta?

Nyt julkaistavan aikakauskirjan teksteissä löydetään kodin lämpö vanhasta, ränsistyneestä mökistä, tehdään arkeologisia kaivauksia paikassa, jonka Isis uhkaa ottaa valtaansa, sekä tutustutaan hylättyihin koteihin Länsirannalla. Numerossa myös avataan ongelmia, joita maahanmuuttajataustainen ensiasunnonostaja voi Suomessa kohdata, ja kuvataan millaista oli kasvaa aikuiseksi 80-luvun Pakistanissa.

Kirjoittajina ovat muun muassa Anthony Doerr, Nura Farah, Vilja-Tuulia Huotarinen, Pia Ingström, Mathias Rosenlund, Kauko Röyhkä, Kamila Shamsie, Pajtim Statovci, Antti Tuomainen ja Saara Turunen.

Granta 7: Koti ilmestyy 28.9.

TERVETULOA GRANTA-ILTAAN

Teoksen ilmestymisen kunniaksi järjestetään Granta-ilta keskiviikkona 5.10. klo 17.00 kirjakauppa Niteessä Helsingissä (Fredrikinkatu 35). Tilaisuudessa Nura Farah, Antti Tuomainen ja Saara Turunen keskustelevat Grantaan kirjoittamistaan teksteistä Grantan päätoimittajan Aleksi Pöyryn kanssa. Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.

 

 

Lisätiedot, vedokset ja lehdistökappaleet:
Viestintävastaava Tarja Kopra, tarja.kopra@otava.fi, 050 4688 948T

 

Suomen Granta on kahdesti vuodessa ilmestyvä aikakauskirja, jossa julkaistaan novelleja ja runoja, esseitä ja reportaaseja kotimaisilta ja ulkomaisilta kirjailijoilta.

Cambridgen yliopistossa vuonna 1889 perustettu maineikas brittiläinen aikakauskirja on laajentunut kansainväliseksi verkostoksi. Grantan laitoksia ilmestyy yli kymmenessä eri maassa Brasiliasta Kiinaan, Portugalista Israeliin. Suomenkielisen laitoksen ensimmäinen numero ilmestyi syksyllä 2013.

Arkisto