In English

Trump, Putin, Merkel ja Suomi -kirja ilmestyy Otavalta helmikuussa 2017

Otava julkaisee suomalaisten huippuasiantuntijoiden kirjan, jossa tarkastellaan Suomen haasteita Yhdysvaltojen siirtyessä Donald Trumpin aikaan.

iloniemi-nyberg-hakkarainen_kh_10

Suomi joutuu taiteilemaan tuntemattomilla ja vaarallisillakin vesillä, kun Yhdysvallat siirtyy Trumpin aikaan ja Vladimir Putinin Venäjä on osoittanut arvaamattomuutensa.  René Nybergin, Jaakko Iloniemen ja Petri Hakkaraisen Trump, Putin, Merkel ja Suomi -kirja on tarkkanäköinen ja realistinen kuvaus siitä, miten kylmän sodan jälkeinen optimismin aika jäi taakse ja uusnationalistiset johtajat nousivat valtaan. Kirjoittajat piirtävät kuvaa Trumpin Amerikasta, Putinin Venäjästä ja Euroopasta, jonka rakentavana ja liberaaleja periaatteita kannattelevana johtohahmona toimii Saksan Angela Merkel. Miten tämä kaikki vaikuttaa Suomeen? Mitä ”hullusta vuodesta” seuraa?

Trump, Putin, Merkel ja Suomi -kirja ilmestyy helmikuussa 2017.

René Nyberg (s. 1946) on pitkän diplomaatin uran tehnyt East Office of Finlandin entinen toimitusjohtaja. Hän on toiminut suurlähettiläänä Moskovassa ja Berliinissä sekä julkaissut perheensä vaiheista kertovan kirjan Viimeinen juna Moskovaan (Siltala 2015). Jaakko Iloniemi (s. 1932) on työskennellyt diplomaattina ja talouselämän vaikuttajana. Hän on toiminut muun muassa Suomen suurlähettiläänä Washingtonissa. Iloniemeltä on ilmestynyt paljon kirjoituksia ja kirjoja. Petri Hakkarainen (s. 1976) on lähetystöneuvos ja ulkoministeriön lähettämä diplomaattinen neuvonantaja Geneven turvallisuuspoliittisessa keskuksessa. Hän on aiemmin työskennellyt Suomen Berliinin suurlähetystössä ja väitellyt Oxfordissa Länsi-Saksan Etyk-politiikasta.

Lisätietoja: Kustannusosakeyhtiö Otava, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kirsi Tähjänjoki, kirsi.tahjanjoki@otava.fi +348 40 7255374

Kustannusosakeyhtiö Otava on johtava yleisen kirjallisuuden ja oppimateriaalien kustantaja Suomessa. Olemme osa Otava-konsernia, jonka liiketoiminta-alueita ovat kirjat, kauppa, lehdet ja uudet liiketoiminnot.

 

Arkisto