In English

Sirpa Kähkönen toista kertaa järjestettävän Lue Naiselle Ammatti -kiertueen tähtenä

Naisten Pankki toteuttaa järjestyksessään toisen Lue Naiselle Ammatti -kiertueen syys-joulukuussa 2016. Kiertue järjestetään yhdessä kirjailija Sirpa Kähkösen, Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Suomalaisen Kirjakaupan kanssa. Naisten Pankki vastaa kiertueen iltatapahtumien järjestämisestä kuudella paikkakunnalla: Raumalla, Kuopiossa, Kotkassa, Mikkelissä, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Kiertueella Sirpa Kähkönen vierailee päivällä paikallisessa Suomalaisessa Kirjakaupassa. Sen jälkeen hän on mukana Naisten Pankin paikallisryhmän järjestämässä ohjelmallisessa iltatapahtumassa, jossa hän kertoo ja keskustelee uutuusromaaninsa Tankkien kesä teemoista ja signeeraa kirjoja.

Tankkien kesä on vahva romaani muutamasta loppukesän päivästä Kuopiossa Euroopan hulluna vuonna 1968. Romaani on Kähkösen useamman suvun vaiheita kuvaavan lähihistoriallisen Kuopio-sarjan seitsemäs, itsenäinen osa.

Lue Naiselle Ammatti -kiertueen avulla kerätään lahjoituksia  tukemaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Valtakunnallisen kiertueen tavoitteena on kerätä vapaaehtoisina lahjoituksina Ammatti/osallistuja (à 30 EUR).

Nyt toista kertaa järjestettävät tilaisuudet ovat jatkoa viimevuotiselle, hyvän suosion saaneelle kiertueelle, jossa yhteistyökumppanit olivat Sofi Oksanen, Like-kustannus ja Suomalainen Kirjakauppa.

”Upeaa, että saamme jatkoa Lue Naiselle Ammatti -kiertueelle. Olemme innoissamme Sirpa Kähkösen uudesta Kuopio-sarjan kirjasta. Kutsumme kaikki kehitysmaiden naisten toimeentulosta ja hyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneet kirjallisuuden ystävät mukaan kiertueen tapahtumiin kuulemaan ja keskustelemaan lisää”, kertoo kiertuetta koordinoiva Ilona Karlsson Naisten Pankin tapahtumaryhmästä.

Kiertueajankohdat paikkakunnittain:

29.9. Rauma
10.10. Kuopio
24.10. Kotka
21.11. Mikkeli
30.11. Tampere
1.12. Hämeenlinna

Lisätietoja:

Naisten Pankki: ilona.karlsson@naistenpankki.fi 045 636 2659
Kustannusosakeyhtiö Otava: tarja.kopra@otava.fi, 050 4688 948

Arkisto