In English

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto Kirsti Mäkiselle

Kirjailija ja koulutusneuvos Kirsti Mäkinen palkittiin Helsingin Kirjamessuilla Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnolla. Suomen Messusäätiö jakaa palkinnon osoituksena lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä.

Mäkinen toimi äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina liki 40 vuotta. Palkitoraadin perustelujen mukaan hän on pitkän uransa aikana johdattanut hyvin erilaisia lukijoita kirjallisuuden maailmaan monin eri tavoin. Mäkisen kirjailijanura alkoi oppikirjoista sekä kielipakinoista ja muista lehtiteksteistä. Lisäksi hän on toimittanut koulujen kirjallisuudenopetuksen tueksi tekstiantologioita novelleista, runoista ja esseistä.

Erinomaisena kirjallisuudentuntijana ja esiintyjänä Mäkinen on kiertänyt vuosia ympäri Suomea esittelemässä Kalevalaa ja muuta kansanperinnettä. 2000-luvulla hän on välittänyt kansanperinnettä ja kulttuurihistoriaa eteenpäin uusille sukupolville.

Otava julkaisi vuonna 2015 Kirsti Mäkisen Pulpetin henki -muistelmateoksen, jossa Mäkinen kertoo pilke silmäkulmassa elämänsä koulutaipaleesta.

 

 

Arkisto