In English

Otavan Kirjasäätiö myönsi viisi kirjallisuuspalkintoa ja yli 600 000 euroa apurahoja

Veijo Meri -palkinto myönnettiin Petri Tammiselle, Kaarina Helakisa –palkinto Helena Warikselle, Tietokirjapalkinto Vesa Sirénille, Oppimateriaalipalkinto Megafon –työryhmälleAnna Blom, Mikaela Friis, Sari Kokkonen, Siri Liukkala ja Sari Pukonen ja Erkki Reenpää –suomentajapalkinto Kaijamari Sivillille. Palkintojen lisäksi Otavan Kirjasäätiö jakoi yli 600 000 euroa avustuksina ja apurahoina kirjalliseen työhön ja lukemista edistäviin hankkeisiin.

Veijo Meri -palkinto Petri Tammiselle

”Petri Tammisen proosa on täynnä hienoja ottoja elämästä, muistoista ja unelmista. Hän näkee arkitilanteisiin kätkeytyvät merkittävät hetket ja kuvaa niitä sielua puristavan tunnistettavasti. Tammisen kieli on kirkasta ja hengittävää, lukijalle tilaa antavaa mutta pohjaan asti ajateltua.”

Kaarina Helakisa -palkinto Helena Warikselle

”Helena Waris on todellinen tarinankerronnan virtuoosi, huikean taitava juonenpunoja. Romaaneissaan hän on ammentanut suomalaiskansallisista ja viikinkimytologian aineksista ja luonut verevää, modernia ja omintakeista fantasiaa.”

Tietokirjapalkinto Vesa Sirénille

”Vesa Sirén on asettunut yhtä antaumuksellisesti suomalaisten musiikinystävien palvelukseen kuin Jean Sibelius aikanaan. Sirénin jälki vaikuttaa, pitkään. Hän tietää, miten kiinnostava tietokirja pitää kirjoittaa ja miltä sen pitää näyttää ja tuntua. Sirénin kirjat jäävät suomalaisen tietokirjallisuuden historiaan.”

Oppimateriaalipalkinto Megafon –työryhmälle

”Peruskoulun uusi B1-ruotsin oppimateriaalisarja Megafon on kerännyt poikkeuksellisen paljon kiitosta niin opettajilta kuin oppilailta. Sen tekijät ovat onnistuneet luomaan nuoriin vetoavan materiaalin, jonka parissa ruotsin opiskelu on paitsi hauskaa ja motivoivaa myös tuloksellista.”

Erkki Reenpää -suomentajapalkinto Kaijamari Sivillille

”Kaijamari Sivill tunnetaan luotettavana, asiantuntevana ja vivahteikkaana suomentajana. Sivill tavoittaa kaunokirjallisen tekstin hienoimmatkin merkitysvivahteet ja välittää ne luontevasti suomen kielelle. Hänen käsissään maailmankirjallisuuden eturivin nykykirjailijat saavat arvoisensa suomenkielisen tulkinnan.”

Perustelut ovat kokonaisuudessaan osoitteessa www.otavankirjasaatio.fi

Vuonna 1945 perustettu Otavan Kirjasäätiö haluaa kirjallisuuspalkinnoillaan huomioida ja kannustaa kotimaisia kirjailijoita ja kirjallisen työn tekijöitä sekä nostaa esiin heidän kulttuurisesti, sivistyksellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävää työtään.

Arkisto