In English

Otava julkaisee suomeksi Bruce Springsteenin omaelämäkerran Born to Run

Bruce Springsteen - Born to RunBruce Springsteenin omaelämäkerta Born to Run ilmestyy eri puolilla maailmaa 27. syyskuuta 2016. Suomeksi teoksen julkaisee Otava yhtä aikaa alkuteoksen kanssa.

Bruce Springsteen on kirjoittanut omaelämäkertaansa kaikessa hiljaisuudessa vuodesta 2009 lähtien.

Springsteen kuvaa teoksessaan kasvamistaan New Jerseyn Freeholdissa, missä hänen mielikuvitustaan ruokkivat ”runous, vaarat ja synkkyys”. Hän kuvailee elävästi periksiantamatonta tietään muusikoksi, varhaisia aikojaan baarien bändikuninkaana Asbury Parkissa ja E Street Bandin nousua maineeseen. Aseistariisuvalla avoimuudella hän kertoo myös ensimmäistä kertaa henkilökohtaisista kriiseistään, jotka inspiroivat häntä luomaan parhaat kappaleensa. Hän osoittaa lukijalle, miksi Born to Run -kappale paljastaa enemmän kuin olemme aiemmin tajunneet.

”Itsestään kirjoittaminen on vähän outoa puuhaa”, toteaa Springsteen kirjassaan, ”mutta tässä hankkeessa olen tehnyt yhden lupauksen: paljastan lukijalle mieleni.”

”Born to Run ei ole vain uskomaton kertomus yhdestä aikamme suurimmasta tähdestä, se on myös ainutlaatuinen kuvaus Amerikasta 1950-luvulta nykypäivään”, sanoo Otavan kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa. ”Lukijat kaikkialla maailmassa voivat eläytyä Bruce Springsteenin tarinaan. He voivat kulkea hänen kanssaan – elää, rakastaa ja saavuttaa tähteyden. Teos on kirjallinen sensaatio.”

Yhdysvalloissa ja englanninkielisessä maailmassa Born to Run -kirjan julkaisee muun muassaWalter Isaacsonin elämäkerran Steve Jobsista kustantanut Simon & Schuster. Kirjan kustannusoikeudet on tässä vaiheessa myyty jo yhdeksään muuhun maahan.

Kirjan suomentaa Ilkka Rekiaro.

Arkisto