In English

Otava julkaisee Lasse Lehtisen elämäkerran Väinö Tannerista

Otava julkaisee Lasse Lehtisen elämäkerran Väinö Tannerista.

Lasse Lehtinen kirjoittaa parhaillaan yhtenäistä elämäkertaa Väinö Tannerista (1881-1966). Otava julkaisee kirjan syksyllä 2017, jolloin itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta.

Väinö Tanner vaikutti suomalaiseen elämänmuotoon merkittävästi niin taloudessa, sisäpolitiikassa kuin ulkopolitiikassa. Itsenäisen Suomen ensimmäisen puolivuosisadan vaikuttajista Tanneria voi Lehtisen mukaan pitää kaiken kaikkiaan vaikutusvaltaisimpana ja kansainvälisimpänä. Tannerin vaikutusvalta perustui hänen kovan työnteon ja opiskelun kautta hankkimaansa asemaan maltillisen työväenliikkeen ja uudistushaluisen osuustoimintaliikkeen kiistattomana johtajana.

“Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. On aika tehdä oikeutta Väinö Tannerin elämäntyölle. Tavoitteenani on kirjoittaa yhtenäinen ja luettava elämäkerta tämän päivän suomalaisille”, Lasse Lehtinen sanoo. “Tannerin ajoista on uutta tietoa ja hän tarjoaa muutenkin mielenkiintoisia näkökulmia niin menneisyyteen kuin ehkä vähän tulevaisuuteenkin. Samalla haluan kirjoittaa isänmaan historiaa yhden merkittävän henkilön kautta.”

Filosofian tohtori Lasse Lehtinen (s. 1947) on toiminut poliitikkona, toimittajana, diplomaattina ja kirjailijana. Hänen laaja kirjallinen tuotantonsa käsittää mm. elämäkertoja, historiateoksia ja romaaneja.

Arkisto