In English

Otava julkaisee kirjan Raimo Sailaksesta

Otava julkaisee lokakuussa 2016 kirjan valtiovarainministeriön entisestä valtiosihteeristä, ministeri Raimo Sailaksesta ja hänen kokemistaan talouskriiseistä. Laman taittaja – Raimo Sailas ja kolme talouskriisiä -teos kertoo, millainen oli Sailaksen tie tasavallan taloudelliseksi huippuvaikuttajaksi ja miten taantumia ja kriisejä on taitettu.

Kirjan keskiössä ovat Sailaksen kokemat talouskriisit vuosina 1975–1977 ja 1991–1993 sekä vuoden 2008 kansainvälisestä finanssikriisistä lähtien Suomea näivettänyt pitkä taantuma. Nämä kolme talouskriisiä ovat vaikuttaneet merkittävällä tavalla Suomen taloudelliseen ja poliittiseen historiaan sekä Raimo Sailaksen elämänuraan. Kirjassa Sailas pohtii myös mitä koetuista talouskriiseistä voidaan oppia.

Vuonna 1945 syntynyt Sailas varttui Nivalassa ja koki urallaan kriisien lisäksi Suomen talouden kuumat vuodet. Hän jäi eläkkeelle keväällä 2013, mutta vaikuttaa yhä aktiivisesti suomalaiseen talouskeskusteluun.

Teoksen kirjoittaa kustannuspäällikkö ja valtiotieteiden tohtori Jarkko Vesikansa (s. 1970), joka käsitteli teoksessaan Salainen sisällissota (Otava 2004) kylmän sodan ajan kommunisminvastaista toimintaa Suomessa.

Arkisto