In English

Otava julkaisee ilmiöksi nousseen Satokausikalenterin ja Satokauden ruokaa -kirjan

Satokausikalenterista on tullut ilmiö. Kalenteri löytyy tällä hetkellä yli viidentoistatuhannen suomalaisen kotoa ja on saatavana myös mobiilisovelluksena.

Otava julkaisee elokuussa Satokausikalenterin 2017 ja Samuli Karjulan ja Susanna Haaviston Satokauden ruokaa -kirjan.

Satokausikalenteri

Helppolukuisessa Satokausikalenterissa on yli 150 Suomessa myytävän hedelmän, vihanneksen sekä muiden kasvisten sesonkitiedot alkuperämaittain, säilytyslämpötilat, ravintoarvot ja muuta lisätietoa. Kalenterissa ovat myös kaikki perinteiseen seinäkalenteriin kuuluvat tiedot, kuten pyhäpäivät, nimipäivät ja kuun vaiheet.

Satokauden ruokaa -kirjaa

Satokauden ruokaa -kirja kertoo elävästi suomalaisen ruuan tuotannon ja ruokasuhteen muutoksesta 1800-luvulta nykypäivään. Teemoja ovat mm. maatalouden koneistuminen, kylmälaitteiden tulo keittiöihin, puutarhahistoria ja kaupungistumisen vaikutukset ruokakulttuuriin. Kirja jakautuu neljään vuodenaikaan, ja jokaiseen sisältyy perinnereseptien pohjalta koottu, sesongin raaka-aineita hyödyntävä menu.

”Olemme aikaisemmin toteuttaneet Satokausikalenterin omakustanteena suomalaisessa kirjapainossa. Hurjasta kysynnästä johtuen tarvitsemme kumppanin, joka pystyy laajentamaan jakelun kivijalkaliikkeisiin. Kaikille verkkokauppa ei ole luontevin paikka ostaa seinäkalenteria. Suurista kustantajista Otava oli luonteva valinta ja näin varmistamme, että Satokausikalenterit painetaan jatkossakin täällä kotimaassa”, toteaa Samuli Karjula.

Samuli Karjula on Satokausikalenterin perustaja. Hänet valittiin vuoden 2015 ruokavaikuttajaksi Helsingin ruokakulttuuripalkintoja jaettaessa. Projektitutkija Susanna Haavisto luotsasi vuosina 2014-16 kolmentoista kotimaisen museon Suomi syö ja juo -hanketta.

www.satokausikalenteri.fi

www.facebook.com/satokausikalenteri

Twitter ja Instagram @kausikalenteri

www.suomisyojajuo.fi

www.facebook.com/Suomi-syö-ja-juo-381750358594837/

Twitter ja Instagram @suomisyojajuo

Arkisto