In English

Otava ja Helmet-kirjastot lahjoittavat kirjan pääkaupunkiseuden ekaluokkalaisille

kallioniemi_kirjaPääkaupunkiseudun Helmet-kirjastot ja Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoittavat jokaiselle Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten suomenkieliselle ekaluokkalaiselle Tuula Kallioniemen kirjan Reuhurinteen alakoulu. Otava ja kirjasto haluavat innostaa lapsia lukemaan ja käymään kirjastossa.

Koulutulokkaat saavat alkusyksyllä koulusta kutsukortin, jonka kanssa heidät toivotetaan tervetulleeksi Helmet-kirjastoon. Kutsukorttia vastaan lapset saavat lähikirjastostaan Otavan kustantaman Reuhurinne-kirjan.

Samassa yhteydessä lapselle voidaan hankkia kirjastokortti. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan tai toisen täysi-ikäisen vastuuhenkilön kirjallisella suostumuksella.

Tuula Kallioniemi: Lukutaidolla äärimmäisen iso merkitys koko ihmiseen

Vetävänä tarinankertojana, tilannekomiikan ja verbaalihuumorin taitajana tunnettu kirjailija Tuula Kallioniemi lähti mukaan Helmet-kirjastojen ja Otavan tempaukseen mielellään.

– Pidän omaa mukaantuloani lähes kuninkaallisena vierailuna. Olen enemmän kuin otettu, että saan olla mukana kampanjassa. Nimikirjoituksia jaan käsi innosta täristen ekaluokkalaisille, kirjailija Tuula Kallioniemi sanoo.

Kirjailija pitää tärkeänä, että kaikki lapset saavat tietää kirjaston palveluista.

– Olen kuullut eräässä yhteydessä sellaisenkin kommentin, etteivät isommatkaan koululaiset välttämättä tiedä, että kirjoja voi noin vain lainata ihan maksutta kotiin. On korkea aika korjata tällainen tietämättömyys.

Lukutaito määrää monta asiaa lapsen ja aikuisen elämässä.

– Lukemisen ja lukutaidon merkitystä ei voi kyllin tähdentää. Niillä on vaikutusta kielen tajuun, asioiden hahmottamiseen ja ymmärtämiseen, vuorovaikutukseen, mielikuvituksen kehittymiseen, luovuuteen, koko persoonaan – lähestulkoon kaikkeen on lukemisella äärimmäisen iso vaikutus, kirjailija tähdentää.

Miten kannustaa lasta lukemaan?

Kirjailija Tuula Kallioniemen vinkit lasten lukemisen edistämiseksi:

  1. Pyydä lasta lukemaan ääneen vanhemmille
  2. Kannusta lasta lukemaan itsekseen ääneen
  3. Kehota lasta jakamaan kirjavinkkejä kavereiden kanssa
  4. Suosittele lasta tekemään kavereiden kanssa leikki kirjan pohjalta
  5. Vinkkaa lasta tekemään kirjaan perustuva pikku näytelmä
  6. Pidä yhteinen iltasatuhetki lapsen kanssa
  7. Lapsen vanhempi: lue lastenkirjoja ja juttele kirjasta lapsen kanssa

Arkisto