In English

Otava ja Helmet-kirjastot antavat pääkaupunkiseudun ekaluokkalaisille kirjalahjan syksyllä

Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastot ja Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoittavat jokaiselle Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten suomenkieliselle ekaluokkalaiselle Tuula Kallioniemen kirjan Reuhurinteen alakoulu. Otava ja kirjasto haluavat innostaa lapsia lukemaan ja käymään kirjastossa.

Koulutulokkaat saavat alkusyksyllä koulusta kutsukortin, jonka kanssa heidät toivotetaan tervetulleeksi Helmet-kirjastoon. Kutsukorttia vastaan lapset saavat lähikirjastostaan Otavan kustantaman Reuhurinne-kirjan. Samassa yhteydessä lapselle voidaan hankkia kirjastokortti. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan tai toisen täysi-ikäisen vastuuhenkilön kirjallisella suostumuksella.

Reuhurinne-sarja on kirjailija Tuula Kallioniemen vuonna 1997 aloittama kirjasarja, josta löytyy muun muassa lastenromaaneja, tehtäväkirjoja ja pelejä.

Kallioniemi on julkaissut lähes sata kirjaa. Hänet tunnetaan ennen muuta vetävänä tarinankertojana, tilannekomiikan ja verbaalihuumorin taitajana. Kallioniemi on saanut lukuisia palkintoja. Lukeminen ja teatteri ovat kirjailijalle sydämenasioita.

Arkisto