In English

Miika Nousiaisen Juurihoito-romaanista elokuva

Kaiho Republic on ostanut elokuvausoikeudet kirjailija Miika Nousiaisen romaaniin Juurihoito. 

Miika Nousiainen. Kuva Katja Lösönen 2009

Miika Nousiainen. Kuva Katja Lösönen 2009

Juurihoito-romaani on yksi tämän syksyn myydyimpiä romaaneja. Se on hurmannut suomalaiset lukijat huumorillaan ja vastustamattomalla tarinallaan, jossa liikutaan kadonneen isän jäljillä maasta ja mantereelta toiselle. Juurihoito sai marraskuussa ensi-iltansa myös Kansallisteatterissa. Seuraavaksi kirjan tarina nähdään valkokankaalla.

”On aina hienoa ja suuri kunnia kun oman romaanin henkilöt saavat uuden elämän toisessa taidemuodossa. Eri väline avaa varmasti uusia näkökulmia kirjan tapahtumiin ja tapahtumapaikkoihin. Annan tekstin hyvillä mielin uusiin käsiin. Minun tehtäväni on vain vastailla elokuvantekijöiden kysymyksiin ja antaa työrauha ja oikeus tehdä tarvittavat muutokset kun kirjan tarina ja henkilöt siirretään valkokankaalle”, kertoo Miika Nousiainen.

Elokuvan ohjaa Marja Pyykkö, joka on aiemmin ohjannut muun muassa elokuvat Sisko tahtoisin jäädä ja Kekkonen tulee. Hän on ohjannut myös Koukussa ja Mustat lesket –televisiosarjat.   

”Olen omassa elämässäni ymmärtänyt, että seistäkseen tukevasti nykyhetkessä on välillä uskaltauduttava löytöretkelle omaan historiaansa. Juurihoidon matkassa kuljetaan kohti anteeksiantoa ja itsetuntemusta. Hauska ja paikoin kivuliaskin reissu on täynnä yllätyksiä. Tarina on ihanasti omakohtaisen oloinen – tähän kyytiin hyppään mukaan innolla!”, Pyykkö kertoo.

Lisätiedot:

Kustannusosakeyhtiö Otava: Kirsi Tähjänjoki, kirsi.tahjanjoki@otava.fi +358 40 7255374
Kirjailijakuvat ja kirjankansi http://mediapankki.otava.fi/

Kaiho Republic: Liisa Penttilä-Asikainen, liisa@kaihorepublic.com +358 40 505 0015

Kustannusosakeyhtiö Otava on johtava yleisen kirjallisuuden ja oppimateriaalien kustantaja Suomessa. Olemme osa Otava-konsernia, jonka liiketoiminta-alueita ovat kirjat, kauppa, lehdet ja uudet liiketoiminnot.

Kaiho Republic on vuonna 2013 perustettu itsenäinen tuotantoyhtiö, joka kehittää, konseptoi ja rakentaa sisältöjä ennakkoluulottomasti elokuvan, television ja musiikin tarpeisiin.

 

Arkisto