In English

Linda Liukkaan uudessa kirjassa Ruby-tyttönen putoaa tietokoneen ihmeelliseen maailmaan

Hello Ruby 2_kansiPalkitun lastenkirjailijan ja digivalmiuksien kehittäjän Linda Liukkaan toisessa kirjassa Hello Ruby: Matka tietokoneeseen Ruby-tyttönen putoaa tietokoneeseen ja lähtee tutkimusretkelle komponenttien maailmaan. Juuri ilmestyneessä kirjassa yhdistyvät satukirja, harjoitukset ja itse askarreltava paperitietokone. Samalla opitaan, mikä tietokone oikeastaan on, miten se toimii ja minkälaisissa asioissa tietokone on hyvä. Kaikki nämä ovat tärkeitä taitoja lapsille, jotka kasvavat maailmassa, jossa tietokoneet ja ohjelmointi ovat osa jokapäiväistä elämää.

Linda Liukkaan vuosi sitten ilmestynyt maailman ensimmäinen lapsille suunnattu ohjelmointikirja Hello Ruby on ollut huima menestys. Sen kustannusoikeudet on myyty jo 19 kielialueelle. Liukkaan uudenlainen tapa lähestyä teknologiakasvatusta on herättänyt ihastusta erityisesti Aasiassa. Hello Rubyn japaninkielinen painos oli viikon ajan maan myydyin lastenkirja Amazonissa ja Rakutenissa.

Liukkaan kirjat ovat ajankohtaisia juuri nyt, kun uuden OPS:in myötä Suomessa aletaan tänä syksynä opettaa ohjelmointia ja ohjelmoinnillista ajattelua kaikille koululaisille ensimmäisestä luokasta lähtien. Hello Ruby on ollut myös opettajien suosikki ja sen ympärille on rakennettu monipuolisia opetussuunnitelmia.

Myöhemmin syksyllä julkaistaan ensimmäinen mobiilisovellus Rubyn maailmasta, ja Linda Liukas jatkaa luokkahuoneisiin tarkoitetun materiaalin kehittämistä.

Linda Liukkaan haastattelupyynnöt ja kirjojen lehdistökappaleet:
Viestintävastaava Tarja Kopra, tarja.kopra@otava.fi, puh. 050 4688 948

FAKTAT

  • Lindan Liukas (s. 1986) on Helsingissä asuva lastenkirjailija ja ohjelmoija. Hänen tavoitteenaan on edistää ohjelmoinnin ja tietotekniikan yleistymistä mm. kouluissa, kirjastoissa ja kehitysmaissa. Hän perusti ystävänsä kanssa voitto tavoittelemattoman Rails Girls –ohjelmointikoulutusverkoston, joka järjestää tytöille ja naisille ohjelmoinnin työpajoja maailmanlaajuisesti.
  • Hello Ruby –kirjan (2015) oikeudet myyty 19 kielialueelle
  • Toinen kirja Hello Ruby: Matka tietokoneeseen ilmestynyt heinäkuun lopulla 2016
  • Liukkaan CERN:issä pitämää TED puhetta lapsista ja teknologiasta on viimeisen puolen vuoden aikana katsottu 1,3 miljoonaa kertaa.
  • Euroopan komissio myönsi Liukkaalle Digital Champion –arvonimen vuonna 2013 kansalaisten, yhteisöjen ja yritysten digitaalisten valmiuksien edistämisestä.
  • Vuonna 2014 Liukas sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon tulevaisuuteen suuntautuneen lastenkulttuurin kehittämisestä.
  • Hello Ruby –konsepti voitti Viestintäalan tutkimussäätiön Think INK –kilpailun pääpalkinnon vuonna 2015.
  • www.helloruby.com/fi
  • www.helloruby.com/press
  • https://www.facebook.com/helloruby

Arkisto