In English

Lauri Jäntin säätiön Tieto-Lauri-palkinto Iiris Kalliolalle ja Lasse J Laineelle ja kunniamaininta Markku Wileniukselle

Lauri Jäntin säätiö on myöntänyt lasten ja nuorten tietokirjallisuuden Tieto-Lauri-palkinnon Iiris Kalliolan ja Lasse J Laineen Suomen lasten retkeilyoppaalle sekä Lauri Jäntin palkinnon kunniamaininnan Markku Wileniuksen Tulevaisuuskirjalle.

Perustelut

”Iiris Kalliolan ja Lasse J. Laineen Suomen lasten retkeilyopas (Otava 2014) saa aistit valppaaksi ja vie jo kirjan sivuilla lukijan jännittäville luontoretkille. Ennen muuta se houkuttelee lähtemään metsiin, rannoille ja soille sekä ohjaa löytämään ihmeteltävää niin kallionkoloista, järvivedestä kuin tähtitaivaalta. Kirjassa riittää katseltavaa pienellekin luonnon harrastajalle. Eloisa ja hauska kieli palkitsee lukijan yltäkylläisesti. Suomen lasten retkeilyopas on valloittava teos.”

”Tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wileniuksen Tulevaisuuskirja (Otava 2015) auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät muokkaavat tulevaisuuttamme ja mihin suuntiin yhteiskuntamme liikkuu. Kirja on helppolukuinen ja selkeä esitys siitä, miten megatrendit kuten teknologioiden käyttö, globalisoituminen ja demografiset muutokset vääjäämättä mullistavat yhteiskunnan rakenteita, arvoja ja toimintatapoja. Kirjassa keskeisessä asemassa oleva suurien syklien teoria asettaa nykyisen kehityksen laajempaan historialliseen kokonaiskuvaan. Teoksessa on paljon ainesta julkisen keskustelun ja päätöksenteon tueksi.”

Säätiön vuosittain jakamat tunnustuspalkinnot, Lauri Jäntin palkinto sekä kunniamaininnat, jaetaan edellisenä vuonna ilmestyneiden merkittävien suomenkielisen tietokirjojen tekijöille. Joka kolmas vuosi jaettava Tieto-Lauri annetaan tunnustuksena ansiokkaan suomenkielisen lasten tai nuorten tietokirjan tekijälle.

http://www.laurijantinsaatio.fi/

Arkisto