In English

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin

Siri Kolun nuortenromaani Kesän jälkeen kaikki on toisin on ehdokkaana lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

Kesän jälkeen kaikki on toisin

Palkintoraati perustelee valintaa:

Sanojen painoilla on aivan erityinen voima Siri Kolun pienoisromaanissa. Kielellisesti ja rakenteellisesti loppuun asti hiottu kertomus nuoresta suurten elämänvalintojen edessä on samalla kertaa ilmava ja koskettava kuvaus kasvamisesta aikuisuuteen ja omaksi itsekseen. Kirjailijan hienovarainen, herkkä ote vaikeaan aiheeseen on lempeä ja lukijan oivallusta kunnioittava. Romaanin kauttaaltaan vahva kerronta kantaa ja vie korkeuksiin. 

Palkinto­ jaetaan torstaina 24.11.2016. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan­ ansiok­kaalle lasten- tai nuortenkirjalle.

Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee näyttelijä, laulaja Vuokko Hovatta.

 

Siri Kolu. Kuva Mirva Kakko 2013.

Siri Kolu. Kuva Mirva Kakko 2013.

Siri Kolu (s. 1972) on kirjailija, esitysdramaturgi, ohjaaja ja teatteriopettaja, joka työskentelee Vantaan sanataidekoulun rehtorina. Kolu rakastaa vintage-vaatteita, katastrofielokuvia, kirpputoreja, viivattomia muistikirjoja, kokeellista esitystaidetta, vieraisiin kaupunkeihin eksymistä ja arjen keksintöjä.

 

 

 

 

 

 

Arkisto