In English

Läpi helvetin – Marko Jantusen tarinaa painettu jo lähes 15 000 kappaletta

lapihelvetinsomeToimittaja Marko Lempisen kirjoittama Läpi helvetinMarko Jantusen tarina on saanut laajan näkyvyyden ja arviot kirjasta ovat olleet myönteisiä. Muun muassa Marko ”Jarna” Jantusen rehellistä asennetta on kiitelty. Kirja ilmestyi syyskuun lopussa ja siitä on otettu jo neljä painosta. 

Kirjakauppaliiton Mitä Suomi lukee -listan mukaan Läpi helvetin oli lokakuun toiseksi myydyin tietokirja.

– Olen äärimmäisen iloinen ja kiitollinen siitä, että ihmiset ovat ottaneet elämäntarinani näin hyvin vastaan. Kirja on raaka ja täysin todenmukainen kuvaus elämästäni, jossa huumeet ottivat pitkäksi aikaa vallan ja joka oli jo päättyä mullan alle. Kirjan positiivinen vastaanotto kertoo siitä, että päihdeongelmat koskettavat isoa joukkoa suomalaisia – ei vain alkoholisteja tai huumenarkkareita itseään, vaan myös heidän läheisiään, Jantunen kertoo.

– Kirjan myyntiluvut ovat todella suuri yllätys minulle. Emme lähteneet tekemään Jantusen tarinasta niinkään urheilukirjaa, vaan ennen kaikkea monisäikeistä selviytymistarinaa, ja olen tosi onnellinen, että ihmiset näyttävät kokeneen asian samalla tavalla, Lempinen puolestaan sanoo.

Marko ”Jarna” Jantusen raju ja värikäs tarina on poikkeuksellisen avoin ja rehellinen kuvaus yhdestä Suomen kaikkien aikojen lahjakkaimmasta jääkiekkoilijasta, jonka elämä hakee maamme urheiluhistoriassa omalla tavallaan vertaistaan.

Nykyään Marko Jantunen opiskelee, valmentaa ja toimii kokemusasiantuntijana päihdetyössä.

Arkisto