In English

Kotimaisissa nuorten aikuisten romaaneissa on koukuttavaa jännitystä Lostin hengessä, suuren surun kohtaamista ja ajatuksia herättävä transpojan tarina

K.K.Alongi: Kevätuhrit

Jade herää metrossa ja tajuaa, että kaikki muut ovat kuolleet. Maailma on muuttunut silmänräpäyksessä. Pieni joukko nuoria yrittää selvitä hengissä, mutta kehen voi luottaa? ”Tarina vetää kuin luotijuna ensimmäisestä virkkeestä lähtien, ja trilleri kasvattaa kierroksiaan luvusta toiseen. Se on hykerryttävä yhdistelmä tuttua ja tuntematonta”, toteaa Otavan lasten- ja nuortenkirjapäällikkö Emma Alftan. Trillerisarjan avausosa ilmestyy 9.3. alkavalla viikolla.

Katariina Alongi os. Kaartinen (s.1967 Helsingissä) on koulutukseltaan liikunnanohjaaja, filosofian maisteri ja elämäntaitovalmentaja. Kaksi koko elämän jatkunutta intohimon kohdetta ovat olleet lasten ja nuorten urheiluvalmennus sekä hevoset, jotka veivät hänen sydämensä jo kymmenvuotiaana. Kirjailija asuu perheineen Kaliforniassa.

Anne-Maija Aalto: Syvään veteen

Anne-Maija Aallon esikoisromaani on kaunis, kielellisesti huikea teos. 15-vuotiaan Taikan äiti kuolee auto-onnettomuudessa, ja Taika joutuu aloittamaan uuden elämän vieraassa ympäristössä. Lukija elää surun läpi yhdessä päähenkilön kanssa, käy samoissa syvissä vesissä. Romaani sai kunniamaininnan Otavan nuortenromaanikilpailussa. Kirja ilmestyy 21.3. alkavalla viikolla.

Anne-Maija Aalto (s. 1988 Lappeenrannassa) opiskelee kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa. Aalto asuu Turussa miehensä kanssa. Hän nauttii matkustamisesta vieraisiin kaupunkeihin, hyvistä tarinoista, syksystä, sunnuntaiaamuista ja leipomisesta.

Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin

Romaani kertoo transpoika Peetusta. Petrasta tulee Peetu heti, kun hän täyttää syksyllä 18 vuotta. Ennen sitä Peetu vain odottaa, että voi vihdoin tulla omaksi itsekseen. Palkittu kirjailija Siri Kolu kirjoittaa taidokkaasti aiheesta, jota on vielä vähän käsitelty kirjallisuudessa. Romaani ilmestyy 21.3. alkavalla viikolla.

Siri Kolu (s. 1972) on kirjailija, esitysdramaturgi, ohjaaja ja teatteriopettaja. Hän on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja. Kolu rakastaa vintage-vaatteita, katastrofielokuvia, kirpputoreja, viivattomia muistikirjoja, kokeellista esitystaidetta, vieraisiin kaupunkeihin eksymistä ja arjen keksintöjä. Siri Kolu asuu perheineen Vantaalla pääradan varressa.

Arkisto