In English

Kati Hiekkapellon Suojattomat on Lasiavain-ehdokas

Kati Hiekkapelto - SuojattomatPohjoismaista Lasiavain-rikoskirjallisuuspalkintoa tavoittelee Suomen ehdokkaana Kati Hiekkapellon romaani Suojattomat (2014), joka voitti Vuoden johtolanka -palkinnon 2015. Vakiintuneen käytännön mukaan Suomen ehdokkaaksi nimetään edellisen vuoden Johtolanka-voittaja.

Romaani kääntyy kilpailukielistä tanskaksi, sillä se ilmestyy Tanskassa syksyllä. Kääntäjä on Siri Nordborg Møller.

Suojattomat on jo ilmestynyt englanniksi ja saksaksi. Hiekkapellon sarjan oikeuksia on myyty yhdeksälle kielialueelle, muun muassa Ruotsiin, Italiaan, Hollantiin ja Unkariin.

Muiden maiden ehdokkaat on niin ikään palkittu kotimaassaan viime vuoden parhaana rikosromaanina. Ruotsin ehdokas on Anders de la Motten UltiMatum, Norjan Kjell Ola Dahlin Kureren, Tanskan Ane Rielin Harpiks ja Islannin Yrva Sigurðadottírin DNA. Suomen tavoin Islannin ehdokas on vuonna 2014 ilmestynyt ja 2015 palkittu romaani.

Muiden maiden ehdokaskirjoja ei ole toistaiseksi suomennettu, mutta kirjailijoilta on suomennettu muita teoksia lukuun ottamatta Tanskan Ane Rieliä.

Lasiavain-voittaja ratkaistaan äänestyksellä, johon osallistuvat kolmijäseniset raadit kaikista Pohjoismaista. Voittaja julkistetaan heinä-elokuun vaihteessa.

Arkisto