In English

Jenni Pääskysaari ja Mikko Kuustonen isä-tytärsuhteen tulkkeina

Jenni Pääskysaari ja Mikko Kuustonen. Kuva Numi Nummelin 2016.

Kuva Numi Nummelin 2016.

Kun toimittaja Jenni Pääskysaaren ja muusikko Mikko Kuustosen puheisiin alkoi yhä useammin nousta isät ja tyttäret, he ryhtyivät toisilleen vertaistueksi. Keskustelujen ja tuoreiden tutkimustulosten pohjalta syntyi juuri ilmestynyt kirja Isän tyttö, tytön isä.

Yksi ihmiselämän merkityksellisimmistä ihmissuhteista on täynnä tunnetta ja mahdollisuuksia, mutta myös kysymyksiä, hämmennystä ja varjoja. Miten voi olla sopivan lähellä ja luottavaisesti kaukana? Kirja ei ole kasvatusopas eikä vanhemmuuden käsikirja vaan pikemminkin tulkki, jonka tarkoituksena on saada isät ja tyttäret ymmärtämään toisiaan entistä paremmin.

Jenni on edesmenneen isänsä tyttö, Mikko kahden jo aikuisen tytön isä. Kirjassa Jenni puhuu suhteestaan isäänsä ja Mikko suhteestaan tyttäriinsä. Mikko kertoo muun muassa omasta identiteetistään isänä ja siitä miten on tukenut omia tyttäriään ja miten hänen tyttärensä ovat muokanneet häntä. Jenni puhuu vanhemmuuden vastuusta ja muistelee myös sitä, millainen tytär hän oli ja millaista palautetta hän sai isältään.

Kirjaansa varten Pääskysaari ja Kuustonen saivat käyttöönsä Doven TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen isä-tytärsuhteesta Suomessa.

Arkisto