In English

Jenni Haukion toimittama laaja suomalaisen runouden antologia ilmestyy Suomen 100-vuotisjuhlakeväänä

Jenni_Haukio_13Runoilija, valtiotieteiden maisteri, ohjelmapäällikkö Jenni Haukio on koonnut laajan suomalaisen runouden antologian, joka ilmestyy Suomen 100-vuotisjuhlakeväänä, huhtikuussa 2017 Kustannusosakeyhtiö Otavan julkaisemana.

Katso pohjoista taivastaRunoja Suomesta antologiassa käyvät vuoropuhelua runoutemme uusimmat tekijät ja unohtumattomat klassikot. Metsät, järvet, meren rannat, ankara luonto ja vuodenaikojen vaihtelu ovat suomalaisen runon keskeistä kuvastoa, mutta esille nousevat myös taistelun ja rauhan ajat sekä syvimmät tunteet rakkaudesta yksinäisyyteen.

Nimensä teos on saanut Helvi Juvosen runosta Kalliopohja, jossa ”kielessä laulavat kauneimmat sanat” pohjoisen taivaan alla. Jenni Haukio on valinnut mukaan runoja, jotka ovat syvästi puhutelleet ja puhuttelevat suomalaisia. Runoista muodostuu komea kaari Aleksis Kivestä nykypäivään.

”Runous on osa arvokkainta kulttuuriperintöämme – osa suomalaisuuden syvintä sisintä. Katso pohjoista taivastaantologia raottaa ovea runoutemme moniääniseen aarreaittaan kokoamalla yhteen niin rakastetuimmat klassikot, harvemmin muistetut tekijät ja tekstit kuin myös otoksen säkenöivää nykyrunoutta. Teos on kunnian ja rakkaudenosoitus suomalaiselle runoudelle”, kuvailee Jenni Haukio antologiaa.

Teoksen kuvituksena on maalauksia Serlachiusmuseoiden kokoelmista Mäntästä.

 

 

Lisätietoja:
Viestintävastaava Tarja Kopra tarja.kopra @ otava.fi gsm +358504688948

Arkisto