In English

Hanna Pajunen-Walsh vetämään Otavan lasten- ja nuortenkirjojen ulkomaanmyyntiä

Hanna Pajunen-WalshOtava Group Agencyn edustamien lasten- ja nuortenkirjojen ulkomaisia kustannusoikeuksia myydään lokakuusta lähtien Lontoosta käsin, kun Hanna Pajunen-Walsh tarttuu toimeen.

FM, BBA Pajunen-Walsh on yli 20 vuotta kirja- ja lelualan kansainvälisissä tehtävissä Isossa-Britanniassa, Hollannissa ja Suomessa työskennellyt ammattilainen, jonka erikoisalue on lasten- ja nuortenkirjojen kustannusoikeuksien myynti. Pajunen-Walsh on aikaisemmin toiminut maineikkaan englantilaisen Walker Booksin palveluksessa, sekä kotimaan myynnistä että ulkomaisista kustannusoikeuksista vastaavana myyntipäällikkönä. Pajunen-Walsh (39) on kahden kaksikielisen lapsen äiti, joka asuu perheineen Lontoossa.

”Suomalainen lasten- ja nuortenkirjallisuus on huikeassa vedossa, se erottuu edukseen ja kiinnostaa kansainvälistä yleisöä. Kokeneiden tekijäkonkareiden rinnalle on noussut uusia lahjakkuuksia ja kirjamaailman ovet ovat auki heidän kirjojensa löytää tiensä myös ulkomaisten lukijoiden käsiin. Olen täynnä intoa ja ylpeä saadessani lähteä viemään näitä ainutlaatuisia kirjoja maailmalle.”

”Olemme iloisia saadessamme Otava Group Agencyn lasten- ja nuortenkirjojen oikeuksien myynnistä vastaavaksi ihmiseksi Hanna Pajunen-Walshin kaltaisen osaajan ja juuri tälle asialle omistautuneen tulisielun. Tavoitteenamme on siivittää upeita suomalaisia lasten- ja nuortenkirjoja entistä laajemman lukijakunnan ulottuville ja kansainväliseen menestykseen”, sanoo Otavan kaunokirjallisuudesta sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta vastaava kustannusjohtaja Minna Castrén.

Otava Group Agencyn edustamia lasten- ja nuortenkirjailijoita ovat mm. Mauri Kunnas (jonka teoksia on julkaistu 36 maassa), Aino Havukainen ja Sami Toivonen, Siri Kolu, Ninka Reittu, Oili Tanninen, Maikki Harjanne, Jussi ”Juba” Tuomola, Anttu Harlin ja Joonas Utti, Tuula Kallioniemi, Tuija Lehtinen, Veera Salmi, Nadja Sumanen, Reetta Niemelä ja Salla Savolainen, Noora Kunnas ja Jenna Kunnas, Hannele Lampela ja Mila Teräs.

Leenastiina Kakko jatkaa kaunokirjallisuudesta vastaavana myyntipäällikkönä Otava Group Agencyssä.

Lisätietoja:
Kustannusjohtaja Minna Castrén
Yleinen kirjallisuus, Kaunokirjallisuus, Lasten- ja nuortenkirjallisuus
minna.castren @ otava.fi, gsm. 050 5286718

Arkisto