In English

Chimamanda Ngozi Adichien kirja lahjoituksena kaikille 9.-luokkalaisille

9789511308935Otavan Kirjasäätiö ja Kustannusosakeyhtiö Otava osallistuvat tasa-arvohankkeeseen lahjoittamalla kaikille Suomen 9.-luokkalaisille Chimamanda Ngozi Adichien kirjan Meidän kaikkien tulisi olla feministejä. Myös kirjailija itse osallistuu hankkeeseen siten, että hän on luopunut tekijänpalkkioistaan koulupainoksen osalta.

Palkitun nigerialaiskirjailijan teos käsittelee sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä, opettaa empatiaa ja edistää kulttuurista moninaisuutta sekä nostaa esiin tärkeitä yhteiskunnallisia asioita eriarvoisuudesta. Teksti avaa globaalin ja monikulttuurisen näkökulman tarkastella tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä tarjoaa välineitä pohtia ja edistää niitä. Teos ilmestyy tammikuussa 2017 Sari Karhulahden suomentamana.

WOW Finlandin kanssa toteutettava ISOT (Itsenä olemisen tärkeydestä) -hankkeen tavoitteina on synnyttää monimuotoista keskustelua tasa-arvosta ja itsenä olemisen tärkeydestä, aktivoida nuoria käymään rakentavaa, tietoon ja faktoihin perustuvaa keskustelua, kuulla ja kerätä nuorten ajatuksia, tukea nuoria kasvamaan aktiivisiksi kansalaisiksi sekä lisätä opettajien valmiuksia koulussa käytävälle tasa-arvokeskustelulle.

Lisää näkökulmia keskusteluun tuovat kirjan käsittelyn ja keskustelun tueksi tuotettava sähköinen oppimateriaali, nuorten kirjoituksia tasa-arvosta keräävä ja julkaiseva, valtakunnallinen kirjoituskatselmus sekä WOW Finlandin Suuri tasa-arvon juhla -tilaisuudesta 8.3.2017 tuotettava suora, interaktiivinen lähetys, jota koulut voivat seurata ja kommentoida reaaliaikaisen chatin kautta.

WOW Finlandin lisäksi hankkeen rahoittajina ja yhteistyökumppaneina ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Otavan Kirjasäätiö ja Kustannusosakeyhtiö Otava, Jyväskylän yliopisto, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Suomen PEN sekä Kulttuurikeskus PiiPoo, joka koordinoi hanketta. Hanketta tukevat OAJ, Suomen rehtorit ry (SURE) ja Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat ry (OPSIA).

Lisätietoja hankkeesta www.wowfinland.fi

Arkisto