In English

Antero Raevuoren ainutlaatuinen tietoteos talvisodan pommituksista kuvaa siviiliväestön pelkoja ja menetyksiä

Raevuori_Tuho taivaalta_kansiAntero Raevuoren Tuho taivaalta ─Talvisodan pommitukset 1939─1940 -kirja liikkuu koskettavasti suomalaisten kodeissa ja pommisuojissa sekä avaa näkymiä Neuvostoliiton pommikoneiden ohjaamoihin ja maailmanpolitiikan kabinetteihin. Raevuoren kirja on ainutlaatuinen, sillä vastaavaa talvisodan pommituksia käsittelevää teosta ei ole aiemmin julkaistu. Kirja ilmestyy 18. elokuuta 2016.

Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat talvisodan aikana lähes kaikkia Suomen kaupunkeja ja useita kauppaloita Turusta ja Helsingistä ja muualta Suomesta aina Tampereelle, Vaasaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle asti. Noin tuhat siviiliä kuoli ja parituhatta haavoittui.

Aikalaisten kertomina tulevat ilmi siviilien pelko ja menetykset, unohtamatta huumorin pilkahduksia, joita suomalaiset tarvitsivat jatkaakseen arkeaan pommitusten välillä.

Antero Raevuori (s. 1937) on kokenut toimittaja ja urheilu- ja sotahistoriaan erikoistunut tietokirjailija. Otava julkaisi vuonna 2014 hänen teoksensa Hävittäkää Helsinki! Pääkaupungin tuhopommitukset 1944.

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja Raevuoren haastattelupyynnöt:

Viestintävastaava Tarja Kopra

tarja.kopra @ otava.fi, puh. 050 4688 948

Arkisto