In English

Vuoden 2015 Alvar Renqvist -palkinto myönnettiin kustannuspäällikkö Jaana Koistiselle

Suomen Kirjasäätiö perusti vuonna 1998 Alvar Renqvist -palkinnon tunnustukseksi ansioituneelle kustannustoimittajalle. Palkinto jaettiin nyt 18. kerran Helsingin kirjamessuilla. Palkinnon sai Otavan kustannuspäällikkö Jaana Koistinen.

Perusteluissa todetaan muun muassa näin:

Jaana Koistinen on maamme kokeneimpia ja arvostetuimpia kustannustoimittajia. Hän on monien keskeisimpien kotimaisten kaunokirjailijoiden luotettu ja läheinen kumppani, jonka tarkkavaistoisuus, herkkyys ja pettämätön tarinan, kielen ja huumorin taju on auttanut maailmaan lukemattomia nykykirjallisuutemme kiitetyimpiä ja suosituimpia teoksia.

Yli 30-vuotisen uransa aikana hän on toimittanut mm. Sirpa Kähkösen, Pirjo Hassisen, Anna-Leena Härkösen, Kjell Westön, Antti Tuurin, Heidi Köngäksen, Outi Pakkasen, Reijo Mäenja Katja Kallion teoksia, vain muutamia mainiten.

Jaana Koistinen on äärimmäisen lukenut, viisas, luova ja monialainen ihminen. Hänellä on kyky tunnistaa kirjallinen lahjakkuus, innostua mitä erilaisimmista teksteistä ja myös tartuttaa innostuksensa muihin. Hänen osaamisensa kattaa kaikki kaunokirjallisuuden lajit runoudesta dekkareihin, niin suomen- kuin ruotsinkin kielellä. Hän tukee kirjailijoitaan itseään säästelemättä ja tarjoaa punnitun ratkaisuehdotuksen käsikirjoituksen visaisimpiinkin ongelmiin.

Hän on järkähtämättömän lojaali työtoveri, jonka huikea osaaminen ei varjosta vaan valaisee nuorempien kollegoiden työtä

Palkinnon jakamisesta päättää Suomen Kirjasäätiön hallitus kolmijäsenisen Alvar Renqvistin rahaston palkintolautakunnan esityksestä. Tänä vuonna palkintolautakunnan jäseninä toimivat kustannusjohtaja Minna Castrén, kustannusjohtaja Anna Baijars ja kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Arkisto