In English

Vesa Sirénin matka suursäveltäjän jalanjäljillä

− Mikä Jean Sibeliuksen (1865–1957) musiikissa kolahtaa?

Vesa Sirén - Kohtalona Sibelius

Tietokirjailija ja musiikkitoimittaja Vesa Sirénin Kohtalona Sibelius on väkevä ja henkilökohtainen kertomus Sirénin matkasta suursäveltäjän jalanjäljillä. Sirén kertoo, kuinka hänestä tuli “hullu sibeliaani”, mikä Sibeliuksen musiikissa kolahti nuoreen mieheen ja millainen on ollut matka Sibelius-asiantuntijaksi.

Sirén kertoo oman elämänsä muuttaneista avainelämyksistä ja asettaa ne laajempiin yhteyksiin. Hän antaa lukijalle kätevät koosteet Sibelius-kirjojen ja -levyjen aarteista sekä uusista Sibelius-löydöistä, joita tapahtuu yhä joka vuosi.

Vauhdikas ja syvällinen kirja kutsuu heittäytymään ja pohdiskelemaan. Sirén paljastaa esimerkiksi Sibelius-sotien taustat, jotka liittyvät usein säveltäjän poliittisuuteen ja politisointiin. Kirja antaa lisäksi levysuositukset vasta-alkajille ja edistyneille.

Kohtalona Sibelius ilmestyy 8.10. Otavan kustantamana. Sibeliuksen syntymästä tulee joulukuussa kuluneeksi 150 vuotta.

Vesa Sirén on tietokirjailija ja Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja. Hän sai Tieto-Finlandian vuonna 2010 teoksellaan Suomalaiset kapellimestarit – Sibeliuksesta Saloseen, Kajanuksesta Franckiin. Hän on kirjoittanut myös kirjat Aina poltti sikaria – Jean Sibelius aikalaisten silmin (2000, uusittu laitos 2012) sekä Sielun Veljet – Kuvat (2013).

Arkisto