In English

Uutuuskirja paljastaa kansanvaltamme yli vuosisadan jatkuneen törkeän poliittisen hyväksikäytön

Timo J. Tuikan Vuosisadan sankarit ja pelurit kertoo kaunistelematta tarinamuodossa Suomen kansanvallan hurjan historian 1905–2015.

Timo J. Tuikka - Vuosisadan sankarit ja pelurit

Yleistajuisessa, huumorin sävyttämässä tietokirjassa tutustutaan kuohuvan vuosisadan kovimpiin politiikan pelureihin ja epäonnistuneimpiin peleihin sekä kuvataan demokratiamme kehitykseen vaikuttaneita sattumia ja ihmissuhdekommelluksia. Kansanvallan nimissä vallasta taistelevat pelurit C. G. Mannerheimista Urho Kekkoseen ja Tarja Halosesta Sauli Niinistöön. Kirja ilmestyy 14.10.2015 Otavan kustantamana.

Syksyn 1905 suurlakon aikana valtavat kansanjoukot vaativat torikokouksissa valtaa kansalle, ja kohta Suomi siirtyikin demokratiaan – periaatteessa. 110 vuoden kuluttua monta mutkaa nähnyt kansanvalta on jälleen tulikokeessa, ja kabineteissa valmistellaan suuria uudistuksia – salaa kansalaisilta. Suomen demokratian pitkä linja on ollut, että maan johtavat poliitikot ovat kansanvallan nimissä toteuttaneet valtahaaveitaan.

Vuosisadan sankarit ja pelurit -kirjasta selviää lukuisia kansanvaltaamme vaikuttaneita sattumia ja kummallisuuksia kuten: Miksi C.G. Mannerheim oli nuoren tasavallan suurin uhka? Miksi kuurupiilotaidot olivat elintärkeitä suomalaisille poliitikoille? Miten Suomesta muodostui poliittinen poliisivaltio 1970-luvulla? Miten Suomi livautettiin kansanvallan mustan aukon läpi EU:hun? Miksi Tuikka ryhtyi äänestyslakkoon kirjan kirjoitettuaan?

Timo J. Tuikka (FT, YTM) on muoniolaislähtöinen kirjoittamisen sekatyömies. Hänen väitöskirjansa (2007) käsitteli Urho Kekkosen poliittista ajattelua. Kaarlo Hillilän elämäkerran Kekkosen takapiru (2011) Tuikka kertoi tarinamuodossa. Tuikka on kommentoinut aktiivisesti kansanvaltamme kipukohtia kolumneissaan ja artikkeleissaan.

Arkisto