In English

Touko Perkon Mies, liekki ja unelma on Kanava-palkintoehdokas

Touko Perko - Mies, liekki ja unelma

Kanava-tietokirjatunnustuspalkinto myönnetään vuoden parhaalle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan suomalaiselle tietokirjalle.

Raati toteaa Touko Perkon kirjasta näin:

“Järkälemäisessä elämäkerrassa on kaikki klassisen biografian hyveet: merkittävä ja kiehtova kohdehenkilö, kontekstia ja ympäröivää todellisuutta laajasti valaiseva yhteisöllinen tarkastelutapa sekä huimana tietomääränä näkyvä vaivoja säästelemätön yksityiskohtaisuus. Moniulotteinen A.I. Virtanen oli kosmopoliittinen patriootti, joka hallitsi sekä teorian että käytännön, ymmärsi arvonsa mutta säilytti suhteellisuudentajunsa.”

Ehdokaskirjojen valinnan tekivät palkintoraadin jäsenet, taloustoimittaja ja tietokirjailija Elina Lappalainen sekä Turun yliopiston poliittisen historian vt. professori ja Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä. Raadin puheenjohtaja, Kanavan vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen valitsee ehdokaskirjoista palkinnon saajan 29.10.

Aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön jakamaa 10 000 euron suuruista Kanava-tietokirjapalkintoa tavoittelee kymmenen teosta.

Arkisto