In English

Suomi 2017 -romaanikilpailu

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö julistavat Otavan 125-juhlavuonna suuren Suomi 2017 -romaanikilpailun.

Sirpa Kähkönen, Aki Ollikainen, Antti Kasper, Jaana Koistinen

Kilpailulla halutaan löytää ja nostaa esiin uusia, lahjakkaita suomalaisen historiallisen romaanin kirjoittajia. Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla kokonainen, aiemmin julkaisematon romaanikäsikirjoitus ja sen aiheen tulee tavalla tai toisella liittyä Suomen historiaan.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Sirpa Kähkönen ja Aki Ollikainen sekä Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper ja kustannuspäällikkö Jaana Koistinen.

”Historiallinen romaani antaa lukijalle mahdollisuuden eläytyä sellaisiinkin menneisyyden henkilöihin ja kohtaloihin, joita hän on pitänyt vieraina ja käsittämättöminä. Se luo kohtaamispaikan niille, joiden tarinasta on vaiettu, ja niille, jotka eivät ole noita tarinoita koskaan kuulleetkaan. Historiallinen romaani avaa ruumiin ja tunteen arkistot ja luo moniäänisiä tulkintoja lähihistoriasta ja kaukaisemmistakin ajoista.” Sirpa Kähkönen toteaa. Aki Ollikainen muotoilee: ”Kirjoittajana historia on minulle näyttämö, johon voin sijoittaa ajattoman tarinan”.

Palkinnot ja voittajien julkistaminen

Kilpailun ensimmäinen palkinto on 10.000 euroa, toinen palkinto 5.000 euroa ja kolmas palkinto 3.000 euroa. Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajakäsikirjoituksen ja varaa oikeuden myös II ja III sijalle sijoittuneiden käsikirjoitusten julkaisemiseen.

Osallistumisaikaon 19.1.2015 – 31.12.2015. Kilpailun voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 2016.

Lisätietoja: Kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper, puh. 050 3132 414
Suomi 2017

Kuvat: Tuomariston valokuvat ja kilpailun logot löytyvät kuvapankista Yrityskuva-kansiosta hakusanalla Suomi 2017 .

Arkisto