In English

Siri Kolun Me Rosvolat -kirjaan pohjautuva elokuva voitti yleisöäänestyksen Saksassa

Siri Kolu - Me RosvolatSuomalainen lastenelokuva Me Rosvolat − Vilja und die räuber voitti Raketen-palkinnon Kinofest Lünen -festivaaleilla Saksassa.

Festivaalille oli valittu lastensarjaan kilpailemaan neljä parasta saksalaista lastenelokuvaa. Me Rosvolat − Vilja und die räuber valittiin kilpasarjaan, vaikka ainoastaan elokuvan levittäjä on saksalainen. Palkinto päätettiin yleisöäänestyksellä.

”Voitto lämmitti mieltä, koska se on ennen kaikkea lapsikatsojien valinta”, iloitsee elokuvan ohjaaja Marjut Komulainen.

Me Rosvolat -elokuva on dubattu saksaksi ja se on ollut Saksassa ohjelmistossa syyskuusta lähtien.

Kinoproductionin tuottaman Me Rosvolat -elokuvan Suomen ensi-ilta oli tämän vuoden maaliskuussa. Elokuvan pääosissa ovat Kari Väänänen, Lotta Lehtikari, Jussi Vatanen, Sirkku Ullgren, Ilona Huhta ja Mio Määttä. Elokuva on saatavissa dvd:nä.

Siri Kolu voitti hauskalla ja omaperäisellä Me Rosvolat -seikkailullaan Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Kinoproduction Oy:n lastenromaani- ja elokuvakirjoituskilpailun syksyllä 2009. Kirja ilmestyi huhtikuussa 2010. Me Rosvolat -kirja palkittiin Finlandia Junior –palkinnolla. 2010.

Arkisto