In English

Presidenttipari haastaa suomalaiset: ”Antakaa lapselle lukuaikaa!”

Kirjan vuosi 2015

”Kirjat ja lukeminen ovat sivistyksemme ydinaluetta. Monet lapsista ja nuorista lukevat paljon, mutta yhä enemmän on myös heitä, jotka eivät lue koskaan tai vain hyvin harvoin. Siksi haastammekin kaikki suomalaiset antamaan lapselle lukuaikaa, kannustamaan häntä kirjojen äärelle. Lukeminen kehittää; ajattelemaan, kuvittelemaan ja tuntemaan. Ja se on myös hauskaa!” toteavat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

“Kirja on rikas kokemus, se tekee lukijastaan osallisen; hänet johdatetaan tuntemaan, värittämään ja aistimaan kirjan tapahtumat omalla tavallaan. Mukaeltuna: ‘Luen, siis ajattelen’, kertoo Kirjan vuosi -teemavuoden suojelijana toimiva presidentti Niinistö kirjallisuuden ja lukemisen merkityksestä itselleen.

Kirjan vuosi yhdistää kirja-alaa

Kirjan vuosi on koko suomalaisen kirja-alan yhteinen, valtakunnallinen hanke, joka kutsuu tekemään näkyväksi kirjan ja kirjallisuuden merkityksen sekä yksilölle että yhteiskunnallemme.

Kirjan vuonna halutaan muistuttaa lukemisesta ilon ja elämysten lähteenä, paremman elämän elementteinä, ja houkutella lukijoita kirjojen pariin, ylläpitää ja edistää kirjallisuuden asemaa ja lukemista yhteiskunnassamme sekä luoda kulttuuritahtoa kirjallisuuden hyväksi. Idea Kirjan vuodesta on alun perin professori, kirjailija Laila Hirvisaaren.

www.kirjanvuosi.fi

Arkisto