In English

Pajtim Statovcin palkittu Kissani Jugoslavia loikkaa Kansallisteatteriin

Pajtim Statovci - Kissani Jugoslavia

Pajtim Statovci ja Suomen Kansallisteatteri ovat tehneet sopimuksen Kissani Jugoslavia –romaanin teatterituotannosta. Näytelmä saa ensi-iltansa vuonna 2018, sen dramatisoi Eva Buchwald ja ohjaa Johanna Freundlich.

“Olen todella otettu ja iloinen Kansallisteatterin kiinnostuksesta kirjaani kohtaan. Innolla odotan, että pääsen näkemään eturivin teatterintekijöiden tulkinnan luomastani maailmasta.”, Statovci iloitsee.

Pajtim Statovcin palkittu ja lukijoiden suosikiksi noussut esikoisromaani Kissani Jugoslavia ilmestyi vuonna 2014 ja voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. Kirjan kovakantisten ja juuri ilmestyneen pokkarilaitoksen yhteispainosmäärä on 16.500 kappaletta.

Romaanin kustannusoikeudet on myyty tähän mennessä yhteensä kahdeksaan maahan; Norjaan, Ranskaan, Ruotsiin, Tšekkeihin, Tanskaan, Unkariin, Viroon ja Italiaan.

Statovci (s. 1990) asuu Helsingissä ja opiskelee yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa sekä elokuva- ja televisiokäsikirjoittamista Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Arkisto