In English

Otava julkaisee Sixten Korkmanin uuden kirjan

Otava julkaisee lokakuussa 2015 professori Sixten Korkmanin kirjan talouden kriiseistä ja opillisista kiistoista.

Väärää talouspolitiikkaa -kirjassa Korkman pureutuu siihen, miksi taloudesta ja talouspolitiikasta vallitsee erilaisia ja ristiriitaisia käsityksiä. Miksi jotkut vaativat elvytystä työttömyyden torjumiseksi, toiset taas leikkauksia budjettivajeen supistamiseksi?

”Väärien” profeettojen valheita on taloudessa vaikea paljastaa, mutta silti talouspolitiikassa toiset käsitykset ovat toisia perustellumpia. Kriisien aikana talousopit joutuvat koetukselle ja uudet opit syrjäyttävät vanhoja. Millaiseen talousoppiin kannattaisi nojautua nykyisen kriisin voittamiseksi? Kirjan pääpaino on 1930-luvun ja sotien jälkeisissä kokemuksissa, mutta Korkman jäljittää talousoppien aatteellisia juuria Aristoteleesta alkaen.

Valtiotieteen tohtori, Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman on Suomen arvostetuimpia talouden asiantuntijoita. Hän on toiminut mm. ETLA:n ja EVA:n toimitusjohtajana ja Euroopan unionin ministerineuvoston talouspoliittisen osaston (Ecofin) pääjohtajana. Suurelle yleisölle hän on tullut tutuksi selkeänä ja rakentavana julkisena keskustelijana ja kolumnistina. Korkmanin kirja Talous ja utopia oli menestys ilmestyessään vuonna 2012.

Otava-konserni on kirjankustannusalan suurin toimija Suomessa. Kirjat liiketoiminta-alueen pääyhtiö on Kustannusosakeyhtiö Otava. Yhtiön toimialana on suomenkielisen kaunokirjallisuuden ja tietokirjojen sekä oppimateriaalien kustantaminen. Kustannusosakeyhtiö Otava täyttää tänä vuonna 125 vuotta.

Lisätietoja:

Kirsi Tähjänjoki
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
0407255374
kirsi.tahjanjoki@otava.fi

Arkisto