In English

Otava julkaisee kansainvälistä huomiota saaneen kirjan Putinista

Mihail Zygarin teos Putinin sisäpiiri – Nyky-Venäjän lyhyt historia kuvaa Vladimir Putininlähipiiriä ja hänen 15-vuotista valtakauttaan. Kirja perustuu laajoihin Putinin sisäpiiriläisten haastatteluihin ja vakuuttaviin taustatietoihin.

Kirjassaan Zygar kuvaa analyyttisesti, kuinka Putin joukkoineen taistelee vihollisiksi kokemiaan vastaan ja kuinka he kokevat Venäjän joutuneen vihollisten ympäröimäksi. Näin Venäjän uudistajasta tuli kansainvälisellä areenalla arvaamaton johtaja, jonka liikkeitä koko maailma pelkää.

Kirja on julkaistu tänä syksynä Saksassa ja Venäjällä. Venäjällä kirjan julkaiseminen johti osaltaan siihen, että Mihail Zygar erosi riippumattoman televisiokanava Doždin päätoimittajan tehtävästä joulukuun alussa.

Mihail Zygar (s. 1981) on Venäjän tunnetuimpia ja arvostetuimpia toimittajia. Hän toimi vuodesta 2010 joulukuuhun 2015 televisiokanava Doždin päätoimittajana. Hän on aiemmin julkaissut kirjan Gazpromista ja hän on saanut kansainvälisen tunnustuspalkinnon lehdistönvapauden edistämisestä.

Kirja ilmestyy huhtikuussa 2016 Jukka Mallisen suomennoksena.

Arkisto