In English

Otava julkaisee Jarkko Ruudun elämäkerran

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2015 jääkiekkoilija Jarkko Ruudun elämäkerran. Jarkko Ruutu – Jumalainen näytelmä on rouhea ja rehellinen elämäkerta miehestä, joka omistautui unelmalleen.

Ruutu oli kaukaloiden terroristi ja sekopää, viihdepaketti vailla vertaa. Huippuälykäs pelaaja oli valmis tekemään mitä tahansa saavuttaakseen tavoitteensa. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Ruutu repi ja raastoi itselleen paikan maailman huipulla, sielu ja kasvot haavoja täynnä, kohusta kohuun kulkien. Siinä sivussa hän pelasi 11 arvokisat Leijonissa ja oli mukana Stanley Cupin finaalisarjassa.

Jarkko Ruudusta löytyy enemmän puolia kuin kenestäkään toisesta suomalaisesta jääkiekkoilijasta. Eikä ketään toista suomalaista kiekkoilijaa ole vihattu syvästi, jopa raivonsekaisin tuntein kaikkialla, missä lätkää pelataan – paitsi oman joukkueen pukukopissa.

Tarina on ainutlaatuinen. Rajallisilla lahjoilla varustetulla ujolla vantaalaisella oli kuitenkin yksi ominaisuus, joka erotti Ruudun muista. Hän ei pystynyt antamaan periksi.

Teoksen kirjoittaa toimittaja Tuomas Nyholm ja se ilmestyy myös sähkökirjana.

Arkisto