In English

Nadja Sumasen Rambo voitti Junior Finlandian

Nadja Sumanen - RamboRambo hurmaa lukijansa. Poikaa tulee ikävä, kun kirja päättyy.

Suomen Viron-instituutin johtaja Anu Laitila kuvasi Ramboa Finlandia-palkintojen jakotilaisuudessa Kansallisteatterissa 26.11.2015 muun muassa näin:

”Kieli on kuvallista, henkilöiden tunteet autenttisia, vertaukset kekseliäitä ja huumori vähäeleistä. Kirjailija rakastaa päähenkilöään, ja ohjaa myös lukijan välittämään tuosta 14-vuotiaasta keskenkasvuisesta honkkelista, isättömästä ja levottomasta pojasta. Rambo kertoo yksinäisyyden voittamisesta, ensisuudelman pakoilusta ja Saabilla ajamisesta.”

Nadja Sumanen voitti esikoisteoksellaan Otavan nuortenromaanikilpailun. Kirja on hurmannut lukijansa ja se on saanut kiittäviä arvioita. Romaanista on otettu jo kolme painosta. Kokonaispainosmäärä on 12 500 kappaletta. Rambo ilmestyi lokakuussa.

Rambo on ajankohtainen teos myös Kansallisteatterissa. Se kantaesitetään Omapohjassa joulukuun 9. päivä Elina Kilkun ohjaamana.

Nadja Sumanen (s. 1975) on Espoossa asuva toimintaterapeutti ja kahden lapsen äiti, joka viettää mielellään mökkielämää perheensä kanssa. Hän arvostaa vilpittömyyttä, rakkaudella tarjottua ruokaa ja pyöräilyä metsäteillä.

Arkisto