In English

Linda Liukkaan Hello Ruby on maailman ensimmäinen lapsille suunnattu ohjelmointikirja

Kirja ilmestyy suomenkielisenä laitoksena ylihuomenna 30. heinäkuuta.

Linda Liukas - Hello Ruby

Yhdysvalloissa Hello Ruby ilmestyy 6. lokakuuta. Kirjan oikeudet on tähän mennessä myyty myös Ruotsiin, Hollantiin, Australiaan, Koreaan ja Japaniin.

Hello Ruby on tarina pienestä tytöstä, jolla on suuri mielikuvitus. Lapset voivat seurata punahiuksisen Ruby-tytön seikkailuja ja samalla oppia tehtävien ja tarinoiden kautta koodaamisen alkeita.

Yksi joukkorahoituspalvelu Kickstarterin suurimmista lastenkirjaprojekteista

Hello Ruby sai alkunsa Liukkaan (s. 1986) työskennellessä New Yorkissa Codecademy-koulutusyhtiössä. Hän ei lähtenyt esittelemään valmista käsikirjoitustaan kustantajille, vaan latasi tammikuun 2014 lopussa projektinsa joukkorahoitussivusto Kickstarteriin. Liukas tarvitsi 10 000 dollaria, jotta saisi editointiapua ja painokustannukset katettua. Tavoite tuli täyteen kolmessa ja puolessa tunnissa. Kaiken kaikkiaan Linda Liukas on kerännyt joukkorahoituksella lastenkirjaansa varten kaikkiaan 380 000 dollaria.

Palkittu digivalmiuksien kehittäjä

Helsingissä perheensä kanssa asuvan Lindan tavoitteena on edistää ohjelmoinnin ja tietotekniikan yleistymistä mm. kouluissa, kirjastoissa ja kehitysmaissa. Hän perusti ystävänsä kanssa voitto tavoittelemattoman Rails Girls –ohjelmointikoulutusverkoston, joka järjestää tytöille ja naisille ohjelmoinnin työpajoja. Rails Girls on levinnyt yli 200 kaupunkiin ympäri maailmaa, ja tänä keväänä työpajoja on Euroopan maiden lisäksi ainakin Israelissa, Taiwanissa, Japanissa, Australiassa ja Intiassa.

Euroopan komissio myönsi Liukkaalle Digital Champion –arvonimen vuonna 2013 kansalaisten, yhteisöjen ja yritysten digitaalisten valmiuksien edistämisestä. Vuonna 2014 Liukas sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon tulevaisuuteen suuntautuneen lastenkulttuurin kehittämisestä. Hello Ruby –konsepti voitti Viestintäalan tutkimussäätiön Think INK –kilpailun pääpalkinnon vuonna 2015.

Lisätietoja: http://www.helloruby.com/

Liukkaan haastattelupyynnöt: tarja.kopra@otava.fi, puh. 050 4688 948

Arkisto