In English

Kikattavan Kakkiaisen uutuuspeli vääntää naamat nauruun – ilmeidentunnistus tulee mobiilipelien maailmaan

Suomalainen Gigglebug Entertainment Oy on ensimmäisenä maailmassa lanseerannut ilmeidentunnistukseen perustuvan mobiilipelin lapsille.

Suomalainen Gigglebug Entertainment Oy on ensimmäisenä maailmassa lanseerannut ilmeidentunnistukseen perustuvan mobiilipelin lapsille. Uudessa Kikattavan Kakkiaisen Naamaralli -pelissä matkitaan tv:stä tuttujen animaatiohahmojen ilmeitä ja tunnetiloja. Gigglebugin kehittämän algoritmin ansiosta pelaaja voi ohjata peliä omilla kasvoillaan ja hassutella yhdessä hahmojen kanssa.

Kikattavan Kakkiaisen Naamarallissa hyödynnetään mobiililaitteen kameraa ja ilmeidentunnistukseen suunniteltua algoritmiä. Se määrittelee kameran kuvasta muun muassa pelaajan silmien, poskien ja pään asennon perusteella, kuinka pelaaja onnistuu matkimaan pelihahmojen ilmeitä. Ilmeet arvostellaan leikkimielisesti tähdillä, ja hahmo kikattaa iloisesti lapsen ilmeille. Ilmeidentunnistusteknologia on mobiilipeleissä uutta, mutta leikki itsessään ikiaikaista: ilmeily ja hassuttelu ovat naurattaneet pieniä lapsia sukupolvesta toiseen.

“Haluamme tuoda mobiililaitteisiin leikkejä, jotka sopivat lasten arkeen ja maailmaan. Lapset tutkivat mielellään omia kasvojaan ja vääntelevät niitä eri ilmeisiin peilin edessä tai ystäviensä kanssa”, toteaa Gigglebugin toimitusjohtaja Anttu Harlin.

Naamaralli on osa Gigglebugin kehittämää Kikattava Kakkiainen -tuoteperhettä. Alkuperäinen Kikattavan Kakkiaisen kutituspeli on yksi suomen ladatuimmista lasten peleistä ja Kakkiaisen TV-sarja on hyvin suosittu myös TV2:n ohjelmistossa.

Anttu Harlinin ja Joonas Utin luoma Kikattava Kakkiainen on sympaattinen hahmo, joka eläinystävineen saa hyvälle tuulelle kenet tahansa. Ensimmäinen Kikattava kakkiainen -ääninappikirja (Otava) ilmestyi tänä keväänä.

Supersuosittu Kikattava Kakkiainen -kirja saa jatkoa huhtikuussa 2016, kun Kikattava Kakkiainen ja jymy-yllätys ilmestyy.

Naamaralli-traileri

Arkisto