In English

Kansainvälisiä dekkaritähtiä Helsingin kirjamessuilla

Ruotsalainen Carl-Johan Vallgren sekä ruotsalais-norjalainen tekijäpari Mari Jungstedt ja Ruben Eliassen vierailevat Helsingin kirjamessuilla 23.10.-24.10.2015.

Ruotsin arvostetuimpiin nykykirjailijoihin lukeutuvan Carl-Johan Vallgrenin (s. 1964) tummanpuhuva trilleridebyytti Varjopoika (Skuggpojken, 2013) ilmestyi suomeksi Maija Kauhasen suomennoksena helmikuun alussa ja nousi heti ilmestyttyään Mitä Suomi lukee -listan ykköstilalle. Romaanin kokonaispainosmäärä on jo 10.000 kpl. August-palkinnon vuonna 2002 voittanut Vallgren on myös tunnettu pop-muusikko.

Ruotsalainen kirjailijatähti Mari Jungstedt (s. 1962) on tunnettu Gotlanti-dekkareistaan. Hänen uusi aluevaltauksensa on Ruben Eliassenin kanssa yhdessä kirjoittama Kanarian saarille sijoittuva dekkarisarja. Sarjan ensimmäinen osa Tummempi taivas (En mörkare himmel, 2014) on juuri ilmestynyt Anja Meripirtin suomennoksena. Eliassen (s. 1968) on norjalainen kirjailija ja kuvittaja, joka on työskennellyt myös mainosalalla ja musiikkibisneksessä. Hänen palkittu nuortenkirjasarjansa Phenomena on ilmestynyt myös suomeksi.

Kirjamessujen ohjelma: www.helsinginkirjamessut.fi

Arkisto